Vegán pesto sörélesztőpehellyel tálalva tésztán

Pesto vegán változatban sörélesztőpehellyel

A pesto egy klasszikus olasz étel, amelyet hagyományosan bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma, parmezán és olívaolaj keverékéből készítenek. Azonban a vegán alternatívák is egyre népszerűbbek, így a parmezánt sörélesztőpehellyel pótolhatjuk, amely egy sajtszerű ízt ad. A pesto egy könnyen elkészíthető szósz, amely ideális tésztákhoz, salátákhoz vagy szendvicsekhez. Ez a recept tökéletes azok számára, akik vegán étkezést folytatnak, de nem akarnak lemondani az ízek gazdagságáról.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Bazsalikomlevél
80 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
30 g Pörkölt fenyőmag
3 ek. Sörélesztőpehely
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bazsalikomleveleket alaposan mosd meg, majd töröld meg papírtörlővel, hogy megszáradjanak.

    Ha friss bazsalikomot használsz, ügyelj arra, hogy ne nyomd össze, mert könnyen megsérülhetnek a levelei.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. Ha szeretnéd, egy kicsit meg is zúzhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    A fokhagyma zúzása segít jobban kioldani az ízeket, de ha finomabb ízre vágysz, akkor apróra is vághatod.

    3

    A pörkölt fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd meg pár perc alatt, amíg enyhén aranybarnára sül. Ez fokozza az ízét.

    Mindig keverd folyamatosan, hogy ne égjenek meg a magok. Egy kis pörkölés csodákra képes!

    4

    Egy turmixgépbe tedd a bazsalikomot, fokhagymát, pörkölt fenyőmagot, sörélesztőpehelyet, sót és borsot.

    A sörélesztőpehely nemcsak ízesít, hanem sajtízt ad a pestohoz, így egy ínycsiklandó vegán alternatívát kapsz.

    5

    Folyamatosan adagolj hozzá olívaolajat, miközben a gépben a hozzávalókat pürésíted. Addig dolgozd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.

    A pesto krémes állaga a megfelelő olívaolaj mennyiségétől függ. Ne habozz kísérletezni, hogy a neked leginkább tetsző állagot elérd.

    6

    A kész peszt már azonnal használhatod tésztaöntetként, szendvicsbe, vagy akár salátákhoz is.

    Ha tárolni szeretnéd, zárd légmentesen egy üvegedénybe, és öntsd rá egy kevés olívaolajat, hogy ne barnuljon meg.