A bazsalikomleveleket alaposan mosd meg, majd töröld meg papírtörlővel, hogy megszáradjanak.
Ha friss bazsalikomot használsz, ügyelj arra, hogy ne nyomd össze, mert könnyen megsérülhetnek a levelei.
A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra. Ha szeretnéd, egy kicsit meg is zúzhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A fokhagyma zúzása segít jobban kioldani az ízeket, de ha finomabb ízre vágysz, akkor apróra is vághatod.
A pörkölt fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsd meg pár perc alatt, amíg enyhén aranybarnára sül. Ez fokozza az ízét.
Mindig keverd folyamatosan, hogy ne égjenek meg a magok. Egy kis pörkölés csodákra képes!
Egy turmixgépbe tedd a bazsalikomot, fokhagymát, pörkölt fenyőmagot, sörélesztőpehelyet, sót és borsot.
A sörélesztőpehely nemcsak ízesít, hanem sajtízt ad a pestohoz, így egy ínycsiklandó vegán alternatívát kapsz.
Folyamatosan adagolj hozzá olívaolajat, miközben a gépben a hozzávalókat pürésíted. Addig dolgozd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz.
A pesto krémes állaga a megfelelő olívaolaj mennyiségétől függ. Ne habozz kísérletezni, hogy a neked leginkább tetsző állagot elérd.
A kész peszt már azonnal használhatod tésztaöntetként, szendvicsbe, vagy akár salátákhoz is.
Ha tárolni szeretnéd, zárd légmentesen egy üvegedénybe, és öntsd rá egy kevés olívaolajat, hogy ne barnuljon meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.