Mojo verde, friss zöldfűszeres szósz, gazdag korianderrel és petrezselyemmel

Mojo verde (zöldfűszeres)

A Mojo Verde egy hagyományos canári szigeti szósz, amelyet friss fűszerek, zöldségek és olívaolaj kombinálásával készítenek. Az étel szoros kapcsolatban áll a helyi konyhával, és gyakran kíséri a grillezett húsokat és halakat. A friss koriander és petrezselyem adja meg a szósz különleges ízét, míg a fehérborecet frissítően kiegészíti a fűszereket. A Mojo Verde igazi ínycsiklandó kísérője lehet bármilyen grill ételnek vagy friss salátának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss petrezselyem
2 db Zöld chili
4 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
2 ek. Fehérborecet
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A koriandert és petrezselymet alaposan mosd meg, majd vágd apróra.

    A friss fűszernövények zöld színének megőrzéséhez ne hagyd túl sokáig ázni őket vízben.

    2

    A zöld chilit vágd fel apróra, és távolítsd el a magjait, ha kevésbé csípős szószt szeretnél.

    Ha igazán csípős szeretnéd, hagyd benne a chili magját.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.

    A fokhagyma zúzása fokozza az ízek intenzitását, de ha finomabb ízre vágysz, akkor apróra is vághatod.

    4

    Tedd az összes hozzávalót (koriander, petrezselyem, chili, fokhagyma, kömény) egy turmixgépbe.

    A fűszerek és a zöldségek egyenletes keveréséhez a turmixgép a legjobb választás.

    5

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a fehérborecetet, majd turmixold simára a szószt.

    Ha szeretnéd, az olívaolajat fokozatosan is adagolhatod, hogy a szósz textúráját jobban irányíthasd.

    6

    Tálald a kész Mojo Verde-t friss kenyérrel, grillezett húsokkal vagy zöldségekkel.

    A Mojo Verde tökéletes kísérője a grillezett étkeknek, mivel frissebbé és ízesebbé teszi azokat.