Kajmak ajvárral, friss petrezselyemmel díszítve

Kajmak ajvárral

A kajmak ajvárral egy hagyományos balkáni étel, amely a friss tejtermékek és a fűszeres ajvar tökéletes kombinációja. Az étel a Balkánról származik, és a helyi konyhákban közkedvelt előételként vagy kísérőként szolgál. Az ajvar, amely paprika és fokhagyma keverékéből készül, a kajmakban gazdag, krémes textúrával találkozik, így egy igazán különleges ételt alkot. A petrezselyem hozzáadása nemcsak friss ízt ad, hanem színt is ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kajmak
100 g Ajvar
1 gerezd Friss fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.25 tk. Friss fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kajmakot tedd egy tálba, és add hozzá az ajvárt. Keverd jól össze, hogy homogén masszát kapj.

    A kajmakot frissen készítheted, de boltban is kapható. Az ajvar is választható, ha nem elérhető, de friss paprika és fűszerek is felhasználható.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a keverékhez. Ez ad egy extra ízt és frissességet a masszának.

    A fokhagyma mennyisége változtatható, ha nem szeretnél túl erős ízt, csökkentheted a mennyiséget.

    3

    A friss petrezselymet apróra vágd, és szórd a kész masszába. Ez nemcsak színt, hanem friss ízt is ad az ételhez.

    A petrezselyem a kajmak ajvár kombinációjában egy nagyszerű frissítő, friss ízű összetevő.

    4

    Ízesítsd a masszát sóval és borssal, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha az étel túl sósnak tűnik, adj hozzá egy kevés olívaolajat, hogy lágyabb legyen az íz.

    5

    Tálald hidegen vagy szobahőmérsékleten, mint egy finom előételt vagy kísérőt. A kajmak ajvárral tökéletesen illik friss kenyérhez vagy sült zöldségekhez.

    A kajmak ajvárral az egyik legfinomabb étel, amit kenyérrel tálalhatsz, de akár húsokkal is kínálhatod.