Uborkás raita tálalva, joghurtos és frissítő szósz uborkával

Uborkás raita

Az uborkás raita az indiai konyha egyik legnépszerűbb kiegészítője, amely joghurtos alapra épül. Az uborka hűsítő hatása, a fokhagyma aromája és a menta frissessége tökéletesen kiegészítik a fűszeres, csípős indiai ételeket. A raita ételekhez való tálalása során segít enyhíteni a fűszerességet, miközben frissítő, tápláló hatása van. Ez a könnyű és ízletes szósz hamar az egyik kedvenceddé válhat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Friss uborka
200 ml Natúr joghurt
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss menta
1 tk. Kömény
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss uborkát hámozd meg, és reszeld le vékony szeletekre. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.

    Ha a raitát sűrűbbé szeretnéd, az uborkát kicsit sózva hagyhatod pihenni, majd kinyomkodhatod belőle a felesleges vizet.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy kis olívaolajon pirítsd meg, hogy intenzívebb ízt kapjon. Hagyd kihűlni.

    A fokhagymát nem szükséges pirítani, ha enyhébb ízt szeretnél. Frissen is belekeverheted a joghurtba.

    3

    A natúr joghurtot egy tálba öntsd, és add hozzá a reszelt uborkát, a fokhagymát, a mentát, a köményt, a sót és a borsot. Keverd jól össze.

    A menta frissítő ízt ad a raitának, de ha nem szereted, el is hagyhatod, vagy helyettesítheted petrezselyemmel.

    4

    Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita krémesebb és simább legyen.

    Az olívaolaj segít, hogy a raita textúrája gazdagabb legyen, és finom aromát ad hozzá.

    5

    Hűtsd le a raitát a hűtőben legalább fél órát, hogy az ízek jobban összeérjenek, majd tálald a friss fűszerekkel.