A friss uborkát hámozd meg, és reszeld le vékony szeletekre. Ha túl vízes az uborka, nyomd ki belőle a felesleges levet.
Ha a raitát sűrűbbé szeretnéd, az uborkát kicsit sózva hagyhatod pihenni, majd kinyomkodhatod belőle a felesleges vizet.
A fokhagymát apróra vágd, és egy kis olívaolajon pirítsd meg, hogy intenzívebb ízt kapjon. Hagyd kihűlni.
A fokhagymát nem szükséges pirítani, ha enyhébb ízt szeretnél. Frissen is belekeverheted a joghurtba.
A natúr joghurtot egy tálba öntsd, és add hozzá a reszelt uborkát, a fokhagymát, a mentát, a köményt, a sót és a borsot. Keverd jól össze.
A menta frissítő ízt ad a raitának, de ha nem szereted, el is hagyhatod, vagy helyettesítheted petrezselyemmel.
Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita krémesebb és simább legyen.
Az olívaolaj segít, hogy a raita textúrája gazdagabb legyen, és finom aromát ad hozzá.
Hűtsd le a raitát a hűtőben legalább fél órát, hogy az ízek jobban összeérjenek, majd tálald a friss fűszerekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.