Bagna cauda tejszínnel, gazdag fokhagymás és anchovisos szósz, friss zöldségekkel tálalva

Bagna cauda tejszínnel

A bagna cauda egy tradicionális piemonti étel, amelyet eredetileg a téli hónapokban fogyasztottak. A szósszal tálalt zöldségek friss íze és a gazdag, fokhagymás szósz kombinációja igazán különleges élményt nyújt. Az olasz konyha egy klasszikus ételéről van szó, amelyet tejszínnel való gazdagítással még lágyabbá és ínycsiklandóbbá tehetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 gerezd Fokhagyma
6 db Anchovis
100 ml Olívaolaj
150 ml Tejszín
50 g Vaj
1 csipet
0.5 csipet Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. Az anchovist is aprítsd fel.

    A fokhagyma apróra vágása biztosítja, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát és az anchovist. Pirítsd alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válik.

    3

    Ezután add hozzá a vajat, és keverd össze, amíg elolvad. Keverd simára a masszát.

    A vaj gazdagítja a szósz ízét, és segít egy krémes állagot elérni.

    4

    Lassan add hozzá a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal.

    A tejszín lágyítja a szósz erősebb ízét, és krémes textúrát ad neki.

    5

    Miután a szósz elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és add hozzá a friss petrezselymet.

    A petrezselyem friss íze remekül kiegészíti a gazdag szószt.

    6

    Tálald a bagna caudát friss, ropogós zöldségekkel, mint például sárgarépa, zeller és paprika.

    A bagna cauda tökéletes kísérője friss zöldségek, mint a zöld paprika vagy a póréhagyma.