A fokhagymát hámozd meg, és vágd apróra. Az anchovist is aprítsd fel.
A fokhagyma apróra vágása biztosítja, hogy az ízek jobban érvényesüljenek.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát és az anchovist. Pirítsd alacsony hőmérsékleten 3-4 percig, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert akkor keserűvé válik.
Ezután add hozzá a vajat, és keverd össze, amíg elolvad. Keverd simára a masszát.
A vaj gazdagítja a szósz ízét, és segít egy krémes állagot elérni.
Lassan add hozzá a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd sóval és borssal.
A tejszín lágyítja a szósz erősebb ízét, és krémes textúrát ad neki.
Miután a szósz elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és add hozzá a friss petrezselymet.
A petrezselyem friss íze remekül kiegészíti a gazdag szószt.
Tálald a bagna caudát friss, ropogós zöldségekkel, mint például sárgarépa, zeller és paprika.
A bagna cauda tökéletes kísérője friss zöldségek, mint a zöld paprika vagy a póréhagyma.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.