A ghee-t egy kis lábasba tedd, és alacsony hőfokon kezd el melegíteni. Ne hagyd, hogy túl forró legyen, mert így elronthatja a finom ízét.
Ha a ghee túl forró, könnyen megéghet, ami megváltoztatja az ízét, ezért fontos, hogy folyamatosan figyeld.
Amikor a ghee folyékony állagúra melegedett, add hozzá a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A fahéj aromája intenzívebb lesz, ha alacsony hőmérsékleten kevered a ghee-be.
Keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.
A fahéj könnyen csomósodhat, ezért fontos, hogy alaposan elkeverd a ghee-ben.
Tedd hozzá a mézet, és keverd még egyszer alaposan, amíg az is teljesen elolvad.
Ha a méz nehezen oldódik fel, növeld egy kicsit a hőfokot, de ne hagyd, hogy túl forró legyen.
Miután minden összetevő jól elvegyült, vedd le a ghee-t a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
Hagyd kihűlni, hogy ne égesd meg a kezed, amikor használni akarod.
Tálald az fahéjas ghee-t friss kenyérrel, piskótával vagy akár süteményekhez is.
Nagyon jól illik reggelihez, süteményekhez vagy akár palacsintákhoz is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.