Fahéjas ghee tálalva friss kenyérrel és piskótával

Fahéjas Ghee

A ghee, amely egy tisztított vaj, különösen az indiai és közel-keleti konyhában ismert. A fahéjas ghee a hagyományos ghee egy egyszerű, de ínycsiklandó változata. A fahéj és a méz hozzáadásával egy különleges, édes és aromás ízvilágot kapunk, amely ideálissá teszi a reggelihez vagy bármilyen édességhez. A fahéjas ghee titka abban rejlik, hogy a fahéjat és a vaníliás cukrot alacsony hőmérsékleten keverjük össze a ghee-vel, így az aromák nem égnek meg. Ez az étel egy tökéletes kiegészítője bármilyen reggelihez, vagy ha valami különlegeset szeretnél az édességeidhez. Ha ezt készíted, a konyhádat hamarosan belengi a fahéj édes illata.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Ghee
1 tk. Cinnamon
2 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ghee-t egy kis lábasba tedd, és alacsony hőfokon kezd el melegíteni. Ne hagyd, hogy túl forró legyen, mert így elronthatja a finom ízét.

    Ha a ghee túl forró, könnyen megéghet, ami megváltoztatja az ízét, ezért fontos, hogy folyamatosan figyeld.

    2

    Amikor a ghee folyékony állagúra melegedett, add hozzá a fahéjat és a vaníliás cukrot.

    A fahéj aromája intenzívebb lesz, ha alacsony hőmérsékleten kevered a ghee-be.

    3

    Keverd jól össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A fahéj könnyen csomósodhat, ezért fontos, hogy alaposan elkeverd a ghee-ben.

    4

    Tedd hozzá a mézet, és keverd még egyszer alaposan, amíg az is teljesen elolvad.

    Ha a méz nehezen oldódik fel, növeld egy kicsit a hőfokot, de ne hagyd, hogy túl forró legyen.

    5

    Miután minden összetevő jól elvegyült, vedd le a ghee-t a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    Hagyd kihűlni, hogy ne égesd meg a kezed, amikor használni akarod.

    6

    Tálald az fahéjas ghee-t friss kenyérrel, piskótával vagy akár süteményekhez is.

    Nagyon jól illik reggelihez, süteményekhez vagy akár palacsintákhoz is!