A friss uborkát hámozd meg és reszeld le finomra. A paradicsomot és a paprikát vágd apróra, és tedd őket egy tálba.
Az uborkát érdemes kinyomkodni, ha túl sok levet ereszt, így a raita nem lesz túl híg.
A fokhagymát apróra vágd, és a friss mentát is durvára apríthatod, majd add hozzá a zöldségekkel együtt a joghurthoz.
A menta frissítő íze különleges lesz a joghurtos alapban, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel vagy korianderrel.
Add hozzá a köményt, a sót, és a fekete borsot. Keverd jól össze.
A kömény egy karakteres ízt ad a raitának, de ha nem szereted, el is hagyhatod.
Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is adj hozzá, hogy a raita krémesebb és simább legyen.
Az olívaolaj segít, hogy a raita gazdagabb legyen, és finom textúrát ad hozzá.
Tedd a raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen a friss fűszerekkel.
A hűtés után a raita még frissebb és még ízesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.