A mangókat hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.
A mangókat érdemes nem túl éretten választani, mert azok jobban tartják a formájukat és kevésbé lesznek túl édesek a chutney-ban.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesedésig, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért.
A gyömbér friss, csípős ízt ad a chutney-nak, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiséget.
Ezután add hozzá a mangót, cukrot, sót, borsot és a szárított chili darabokat, majd keverd össze.
Ha szeretnéd, a chilit először törheted össze, hogy jobban kiadja az ízét.
Öntsd hozzá az ecetet és főzd alacsony lángon 30-40 percig, amíg a chutney besűrűsödik.
A chutney akkor jó, ha sűrű, lekváros állagú, és az összes íz jól összeér.
Ha elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A chutney-t üvegekbe öntheted, és akár 1-2 hétig is eltarthat a hűtőben.
A chutney hűtés közben még tovább sűrűsödik, így ne ijedj meg, ha elsőre kissé hígnak tűnik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.