Mango chutney, egy üvegedényben, friss mangóból és fűszerekkel készült

Mango chutney

A mango chutney egy hagyományos indiai étel, amelyet fűszeres, édes és savanyú ízek keverékével készítenek. Az indiai konyhában a chutney gyakran kísérő ételként szolgál, amely frissíti és kiegyensúlyozza az ételek ízét. A mangó különösen jól működik az édes és savanyú chutney-ban, miközben a gyömbér és a chili erőteljes ízt ad a szósznak. A mango chutney tökéletes kiegészítője lehet egy tál curry-nek, de kenyérrel is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 db Mango
100 g Cukor
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Ecet
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 db Szárított chili
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangókat hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A mangókat érdemes nem túl éretten választani, mert azok jobban tartják a formájukat és kevésbé lesznek túl édesek a chutney-ban.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesedésig, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért.

    A gyömbér friss, csípős ízt ad a chutney-nak, de ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a mennyiséget.

    3

    Ezután add hozzá a mangót, cukrot, sót, borsot és a szárított chili darabokat, majd keverd össze.

    Ha szeretnéd, a chilit először törheted össze, hogy jobban kiadja az ízét.

    4

    Öntsd hozzá az ecetet és főzd alacsony lángon 30-40 percig, amíg a chutney besűrűsödik.

    A chutney akkor jó, ha sűrű, lekváros állagú, és az összes íz jól összeér.

    5

    Ha elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. A chutney-t üvegekbe öntheted, és akár 1-2 hétig is eltarthat a hűtőben.

    A chutney hűtés közben még tovább sűrűsödik, így ne ijedj meg, ha elsőre kissé hígnak tűnik.