A paprikákat és padlizsánokat mosd meg, vágd fel és süsd őket a sütőben 180 °C-on 25-30 percig, amíg a héjuk feketévé válik.
A paprika és a padlizsán bőrét könnyen eltávolíthatod, ha sütés után fóliába csomagolod őket és 10 percig pihenteted.
Miután lehűltek, húzd le a paprika és padlizsán bőrét, majd vágd fel őket kisebb darabokra.
Ha gyorsabban szeretnéd eltávolítani a bőrt, használd a konyhai törlőkendőt, hogy segítsen megfogni és lehúzni.
A fokhagymát zúzd össze, majd tedd a feldarabolt zöldségekkel együtt egy turmixgépbe. Adj hozzá sót, borsot, cukrot és ecetet, majd turmixold simára.
A fokhagyma ízét jobban kiemelheted, ha előtte egy kicsit megpirítod olívaolajon.
A szezámmagot egy serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz, majd add hozzá a turmixolt keverékhez.
A szezámmagot rövid idő alatt megpiríthatod, figyelj arra, hogy ne égjen meg!
Keverd jól össze, és egy kis olívaolajjal dúsítsd, hogy még gazdagabb legyen az íze.
Ha sűrűnek találod, egy kis extra olívaolajjal finomíthatod az állagát.
Tálald friss kenyérrel, vagy használhatod húsok mellé, mint szósz vagy mártogatós.
Az ajvar kiválóan illik grillezett húsokhoz vagy sajtokhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.