Fokhagymås ghee, aranyszínƱ, tiszta vaj egy tålban, mellette fokhagyma és rozmaring ågak

FokhagymĂĄs Ghee

A fokhagymĂĄs ghee a klasszikus indiai konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik, ahol a ghee-t, vagyis tisztĂ­tott vajat sokfĂ©lekĂ©ppen hasznĂĄljĂĄk. A fokhagymĂĄs vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel gazdag Ă­zvilĂĄggal Ă©s aromĂĄval gazdagĂ­tja az Ă©teleket. A fokhagymĂĄs ghee nemcsak Ă­zesĂ­ti az Ă©teleket, hanem a ghee tisztĂ­tott zsiradĂ©kĂĄnak köszönhetƑen remekĂŒl elĂĄll, Ă©s hosszĂș ideig megƑrzi frissessĂ©gĂ©t. A fokhagymĂĄs ghee titka a fokhagyma lassĂș pirĂ­tĂĄsa, amely kihozza az aromĂĄit anĂ©lkĂŒl, hogy keserƱvĂ© vĂĄlna. Ezt a hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ ghee-t kĂŒlönfĂ©le indiai Ă©telekhez, pörköltekhez, vagy akĂĄr reggeli pirĂ­tĂłsra is hasznĂĄlhatod. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s folyamata egyszerƱ, Ă©s az eredmĂ©ny egy gazdag, aromĂĄs, egyedi Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 ml Ghee
⭕ 6 db Fokhagyma
⭕ 2 ág Friss rozmaring

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg, majd vågd fel vékony szeletekre. Ha lehet, próbåld meg egyenletes szeletekre vågni, hogy a fokhagyma egyenletesen piruljon a ghee-ben.

    Ne törd össze a fokhagymåt, mert a szeletek szebben pirulnak, és kevesebb keserƱséget adnak a ghee-nek.

    2

    Egy kis låbasban öntsd bele a ghee-t, majd add hozzå a fokhagyma szeleteket és a friss rozmaring ågakat.

    HasznĂĄlj egy nem tapadĂł edĂ©nyt, hogy könnyen kezelhetƑ legyen Ă©s a fokhagyma ne Ă©gjen le.

    3

    LassĂș tƱzön melegĂ­tsd a ghee-t, hogy a fokhagyma Ă­ze szĂ©pen kioldĂłdjon. Figyelj arra, hogy ne pirĂ­tsd meg tĂșl erƑsen a fokhagymĂĄt, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat. Amint a fokhagyma enyhĂ©n aranybarna lesz, vedd le a tƱzrƑl.

    Ha tĂșlpirĂ­tod a fokhagymĂĄt, akkor az egĂ©sz ghee Ă­ze keserƱvĂ© vĂĄlhat, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, hogy csak enyhĂ©n piruljon.

    4

    MiutĂĄn levetted a ghee-t a tƱzrƑl, hagyd hƱlni egy kicsit, majd szƱrd le a fokhagyma szeleteket Ă©s a rozmaringot. Az Ă­gy kapott fokhagymĂĄs ghee-t tĂĄrold egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegben.

    A fokhagymĂĄs ghee hosszĂș ideig elĂĄll, de mindig ĂŒgyelj arra, hogy lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdjon.