A fokhagymát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre. Ha lehet, próbáld meg egyenletes szeletekre vágni, hogy a fokhagyma egyenletesen piruljon a ghee-ben.
Ne törd össze a fokhagymát, mert a szeletek szebben pirulnak, és kevesebb keserűséget adnak a ghee-nek.
Egy kis lábasban öntsd bele a ghee-t, majd add hozzá a fokhagyma szeleteket és a friss rozmaring ágakat.
Használj egy nem tapadó edényt, hogy könnyen kezelhető legyen és a fokhagyma ne égjen le.
Lassú tűzön melegítsd a ghee-t, hogy a fokhagyma íze szépen kioldódjon. Figyelj arra, hogy ne pirítsd meg túl erősen a fokhagymát, mert keserűvé válhat. Amint a fokhagyma enyhén aranybarna lesz, vedd le a tűzről.
Ha túlpirítod a fokhagymát, akkor az egész ghee íze keserűvé válhat, ezért figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon.
Miután levetted a ghee-t a tűzről, hagyd hűlni egy kicsit, majd szűrd le a fokhagyma szeleteket és a rozmaringot. Az így kapott fokhagymás ghee-t tárold egy tiszta, zárható üvegben.
A fokhagymás ghee hosszú ideig eláll, de mindig ügyelj arra, hogy légmentesen záródjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.