A ghee-t egy kisebb lábasban közepes lángon olvaszd fel.
Figyelj arra, hogy a ghee-t ne forrald fel, mert megégetheted. A cél, hogy tiszta, aranysárga vajat kapj.
A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le, majd tedd a ghee-hez.
A friss fokhagyma és gyömbér egyedülálló aromát ad a ghee-nek, így érdemes ne aprítani őket túlságosan, hogy megőrizzék ízüket.
Add hozzá a gochujangot, fahéjat, szójaszószt, cukrot, borsot és szezámmagot a ghee-hez, és keverd alaposan össze.
A gochujang fokozza a ghee ízét és enyhe csípősséget ad, de ha nem szereted túl erősen, csökkentheted a mennyiséget.
A fűszereket közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg az összes hozzávaló jól összeér és az ízek intenzívebbé válnak.
Ne hagyd, hogy a ghee túl sokáig főjön, különben a fűszerek megéghetnek és keserűvé válhatnak.
A fűszeres ghee-t szűrd le egy szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a darabos összetevőket, majd tedd üvegbe.
A szűrés segít, hogy sima és tiszta fűszeres ghee-t kapj, ami hosszabb ideig eláll.
Hagyd kihűlni, és tárold hűvös helyen, vagy a hűtőszekrényben.
A ghee hosszú ideig eláll, de ha hűtőben tárolod, akkor még hosszabb ideig friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.