Gochujang fűszeres ghee üvegben

Gochujang fűszeres ghee

A gochujang fűszeres ghee egy koreai ihletésű étel, amely a hagyományos tisztított vajat (ghee) keveri össze a fűszeres gochujang pasztával. A gochujang fűszeres íze és enyhe csípőssége kiválóan passzol a gazdag ghee vaj állagához. Ez az étel különösen jól illik tésztákhoz, sült zöldségekhez, vagy akár egy jó adag rizshez. Koreában a gochujang a legnépszerűbb fűszer, és sok étel alapját képezi. A gochujang fűszeres ghee tökéletes kiegészítője lehet a tradicionális koreai ételeknek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Ghee (tisztított vaj)
2 ek. Gochujang (koreai fűszerpasta)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 csipet Fahéj
1 ek. Szójaszósz
1 csipet Cukor
1 ek. Szezámmag
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A ghee-t egy kisebb lábasban közepes lángon olvaszd fel.

    Figyelj arra, hogy a ghee-t ne forrald fel, mert megégetheted. A cél, hogy tiszta, aranysárga vajat kapj.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le, majd tedd a ghee-hez.

    A friss fokhagyma és gyömbér egyedülálló aromát ad a ghee-nek, így érdemes ne aprítani őket túlságosan, hogy megőrizzék ízüket.

    3

    Add hozzá a gochujangot, fahéjat, szójaszószt, cukrot, borsot és szezámmagot a ghee-hez, és keverd alaposan össze.

    A gochujang fokozza a ghee ízét és enyhe csípősséget ad, de ha nem szereted túl erősen, csökkentheted a mennyiséget.

    4

    A fűszereket közepes lángon, folyamatos keverés mellett főzd 5-7 percig, amíg az összes hozzávaló jól összeér és az ízek intenzívebbé válnak.

    Ne hagyd, hogy a ghee túl sokáig főjön, különben a fűszerek megéghetnek és keserűvé válhatnak.

    5

    A fűszeres ghee-t szűrd le egy szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a darabos összetevőket, majd tedd üvegbe.

    A szűrés segít, hogy sima és tiszta fűszeres ghee-t kapj, ami hosszabb ideig eláll.

    6

    Hagyd kihűlni, és tárold hűvös helyen, vagy a hűtőszekrényben.

    A ghee hosszú ideig eláll, de ha hűtőben tárolod, akkor még hosszabb ideig friss marad.