A fokhagymát hámozd meg és vágd apróra vagy préseld ki.
Ha a fokhagyma túl erős, próbáld meg a héját is eltávolítani egy-egy darab fokhagymás szárítással.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a dióolajat. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és az apróra tört ancho chilit, majd pirítsd őket közepes hőmérsékleten 2-3 percig.
Az olaj ne legyen túl forró, mert a fokhagyma megéghet. Keverd folyamatosan, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Amikor a fokhagyma megpuhult és illatozni kezd, add hozzá a tejszínt, sót és frissen őrölt borsot. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg az öntet enyhén sűrűsödik.
A tejszín hozzáadása gazdagítja az ízeket, és selymes állagot ad a szósznak. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
A szószt folyamatosan keverve, lassan melegítsd, hogy ne túlzottan forrjon, hanem épp csak meleg legyen, hogy az ízek jól összeérjenek.
A bagna cauda mindig melegen a legfinomabb. Ha hidegen tálalod, elveszhet a krémes textúra.
Tálald a kész bagna caudát a választott zöldségekkel (például brokkolival, karfiollal vagy paprikával). Tálalás előtt ügyelj arra, hogy a szósz jól összekeveredjen.
A zöldségek frissen párolva vagy blansírozva kiválóan illenek a meleg, selymes szószhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.