A fokhagym谩t h谩mozd meg 茅s v谩gd apr贸ra vagy pr茅seld ki.
Ha a fokhagyma t煤l er艖s, pr贸b谩ld meg a h茅j谩t is elt谩vol铆tani egy-egy darab fokhagym谩s sz谩r铆t谩ssal.
Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat 茅s a di贸olajat. Add hozz谩 az apr贸ra v谩gott fokhagym谩t 茅s az apr贸ra t枚rt ancho chilit, majd pir铆tsd 艖ket k枚zepes h艖m茅rs茅kleten 2-3 percig.
Az olaj ne legyen t煤l forr贸, mert a fokhagyma meg茅ghet. Keverd folyamatosan, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.
Amikor a fokhagyma megpuhult 茅s illatozni kezd, add hozz谩 a tejsz铆nt, s贸t 茅s frissen 艖r枚lt borsot. Keverd j贸l 枚ssze, 茅s f艖zd 5-7 percig, am铆g az 枚ntet enyh茅n s疟r疟s枚dik.
A tejsz铆n hozz谩ad谩sa gazdag铆tja az 铆zeket, 茅s selymes 谩llagot ad a sz贸sznak. Ha t煤l s疟r疟 lenne, adj hozz谩 egy kis vizet.
A sz贸szt folyamatosan keverve, lassan meleg铆tsd, hogy ne t煤lzottan forrjon, hanem 茅pp csak meleg legyen, hogy az 铆zek j贸l 枚ssze茅rjenek.
A bagna cauda mindig melegen a legfinomabb. Ha hidegen t谩lalod, elveszhet a kr茅mes text煤ra.
T谩lald a k茅sz bagna caud谩t a v谩lasztott z枚lds茅gekkel (p茅ld谩ul brokkolival, karfiollal vagy paprik谩val). T谩lal谩s el艖tt 眉gyelj arra, hogy a sz贸sz j贸l 枚sszekeveredjen.
A z枚lds茅gek frissen p谩rolva vagy blans铆rozva kiv谩l贸an illenek a meleg, selymes sz贸szhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.