Friss, ízletes Mojo de tomate paradicsomos szósz

Mojo de tomate (paradicsomos)

A Mojo de tomate egy hagyományos spanyol szósz, amely eredetileg Kanári-szigeteken vált népszerűvé. A paradicsom, fokhagyma, koriander és olívaolaj kombinációja tökéletes kiegészítője lehet a spanyol tapasoknak. Az egyszerű hozzávalók mégis intenzív ízeket alkotnak, amelyek bármilyen ételt feldobnak. Az alap szósz remekül variálható különféle fűszerekkel, így mindenki a saját ízlésére szabhatja. Tökéletes választás grillezett húsok, halak mellé, vagy akár friss kenyérrel is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett paradicsom
3 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Fehérborecet
2 ek. Cilantro (koriander) friss levelei
1 tk. Pirospaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy tálba.

    A paradicsomokat annyira apróra vágd, amennyire a recept igényli, így a szósz simább lesz.

    2

    Tedd hozzá az apróra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, és a pirospaprikát a paradicsomhoz. Keverd össze alaposan.

    A fokhagymát apróra vágd, hogy könnyen elkeveredjen a paradicsomban, és ne legyenek nagy darabok benne.

    3

    Add hozzá az olívaolajat és a fehérborecetet. Keverd össze az egészet egy kanállal, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    Ha édesebbre szeretnéd a szószt, adj hozzá egy kevés mézet vagy cukrot.

    4

    Keverd bele a friss korianderleveleket. Ha szereted, hagyhatod kicsit állni, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A koriander friss levelei egyedi ízt adnak a szósznak, de ha nem szereted, nyugodtan elhagyhatod.

    5

    Tálald a kész paradicsomos mohot pirítós kenyérrel, vagy használd köretként különböző ételekhez.

    A Mojo de tomate kitűnően illik grillezett húsokhoz és halakhoz is.