Kapros-lazacos calzone frissen sĂŒtve

Kapros-lazacos calzone

A calzone az olasz konyha egyik legnĂ©pszerƱbb töltött pizzĂĄja, amelyet szĂĄmtalan mĂłdon lehet variĂĄlni. Ez a kapros-lazacos vĂĄltozat skandinĂĄv Ă©s olasz Ă­zek tökĂ©letes ötvözete. A fĂŒstölt lazac enyhĂ©n sĂłs, gazdag Ă­ze kivĂĄlĂłan harmonizĂĄl a friss kaporral Ă©s a krĂ©mes sajttal, mĂ­g a citromhĂ©j frissessĂ©get ad a töltelĂ©knek. Ha szereted az egyedi, de mĂ©gis könnyed fogĂĄsokat, ezt a calzone-t mindenkĂ©pp Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod! Tipp: Ha mĂ©g gazdagabb Ă­zvilĂĄgot szeretnĂ©l, a sĂŒtĂ©s utĂĄn egy kevĂ©s citromlevet is csorgathatsz a calzone tetejĂ©re.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Pizza tĂ©szta
⭕ 200 g FĂŒstölt lazac
⭕ 150 g KrĂ©mes sajt (pl. mascarpone vagy krĂ©msajt)
⭕ 10 g Kapor
⭕ 1 db Citrom
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 200°C-ra. A pizzatĂ©sztĂĄt hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenni 10 percig, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos, hogy a tĂ©szta megfelelƑen megsĂŒljön. Ha nincs idƑd, hasznĂĄlhatsz kĂ©szen kaphatĂł pizzatĂ©sztĂĄt is.

    2

    Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt kb. 3-4 mm vastagsĂĄgĂșra. FormĂĄzz belƑle egy nagy kört, majd vĂĄgd kĂ©t egyenlƑ rĂ©szre.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor könnyen elszakadhat a töltelĂ©k sĂșlya alatt. A lisztezĂ©s segĂ­t, hogy ne ragadjon az asztalhoz.

    3

    A krĂ©msajtot keverd össze az aprĂłra vĂĄgott kaporral, a reszelt citromhĂ©jjal, a zĂșzott fokhagymĂĄval, a sĂłval Ă©s a borssal.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, zsĂ­ros krĂ©msajtot, hogy a töltelĂ©k krĂ©mes Ă©s Ă­zletes legyen. A citromhĂ©j frissessĂ©get ad a töltelĂ©knek.

    4

    A lazacot vågd kisebb csíkokra, és oszlasd el a sajtos keverék tetején egyenletesen.

    A lazacot ne fƑzd meg elƑre, mert a sĂŒtƑben is meg fog sĂŒlni. Fontos, hogy egyenletesen oszlasd el a töltelĂ©ket, hogy mindenhol jusson belƑle.

    5

    Helyezd a tölteléket a tészta egyik felére, majd hajtsd rå a måsik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezård a calzone-t.

    Ügyelj arra, hogy a szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, kĂŒlönben a töltelĂ©k kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A villa hasznĂĄlata segĂ­t ebben.

    6

    Egy kis tĂĄlban verd fel a tojĂĄst, majd kend meg vele a calzone tetejĂ©t, hogy szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljön.

    A tojĂĄsnak köszönhetƑen a calzone szĂ©p, fĂ©nyes Ă©s aranybarna lesz. Ha nincs tojĂĄsod, hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s tejet is.

    7

    Helyezd a calzone-t sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-18 percig, vagy amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Figyeld a sĂŒtƑt, mert a sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl is. Ha a teteje mĂĄr aranybarna, de a tĂ©szta mĂ©g nem sĂŒlt ĂĄt teljesen, takard le alufĂłliĂĄval.

    8

    SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd kicsit hƱlni, majd locsold meg egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal Ă©s tĂĄlald melegen.

    Az olĂ­vaolaj mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi a calzone-t. TĂĄlalĂĄs elƑtt kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© egy kis salĂĄtĂĄt is.