MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A pizzatĂ©sztĂĄt hagyd szobahĆmĂ©rsĂ©kleten pihenni 10 percig, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se nagyon fontos, hogy a tĂ©szta megfelelĆen megsĂŒljön. Ha nincs idĆd, hasznĂĄlhatsz kĂ©szen kaphatĂł pizzatĂ©sztĂĄt is.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt kb. 3-4 mm vastagsĂĄgĂșra. FormĂĄzz belĆle egy nagy kört, majd vĂĄgd kĂ©t egyenlĆ rĂ©szre.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor könnyen elszakadhat a töltelĂ©k sĂșlya alatt. A lisztezĂ©s segĂt, hogy ne ragadjon az asztalhoz.
A krĂ©msajtot keverd össze az aprĂłra vĂĄgott kaporral, a reszelt citromhĂ©jjal, a zĂșzott fokhagymĂĄval, a sĂłval Ă©s a borssal.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ, zsĂros krĂ©msajtot, hogy a töltelĂ©k krĂ©mes Ă©s Ăzletes legyen. A citromhĂ©j frissessĂ©get ad a töltelĂ©knek.
A lazacot vĂĄgd kisebb csĂkokra, Ă©s oszlasd el a sajtos keverĂ©k tetejĂ©n egyenletesen.
A lazacot ne fĆzd meg elĆre, mert a sĂŒtĆben is meg fog sĂŒlni. Fontos, hogy egyenletesen oszlasd el a töltelĂ©ket, hogy mindenhol jusson belĆle.
Helyezd a töltelĂ©ket a tĂ©szta egyik felĂ©re, majd hajtsd rĂĄ a mĂĄsik felĂ©t. A szĂ©leket egy villa segĂtsĂ©gĂ©vel nyomkodd le, hogy jĂłl lezĂĄrd a calzone-t.
Ăgyelj arra, hogy a szĂ©leket alaposan zĂĄrd le, kĂŒlönben a töltelĂ©k kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A villa hasznĂĄlata segĂt ebben.
Egy kis tĂĄlban verd fel a tojĂĄst, majd kend meg vele a calzone tetejĂ©t, hogy szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒljön.
A tojĂĄsnak köszönhetĆen a calzone szĂ©p, fĂ©nyes Ă©s aranybarna lesz. Ha nincs tojĂĄsod, hasznĂĄlhatsz egy kevĂ©s tejet is.
Helyezd a calzone-t sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-18 percig, vagy amĂg aranybarna nem lesz.
Figyeld a sĂŒtĆt, mert a sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆ tĂpusĂĄtĂłl is. Ha a teteje mĂĄr aranybarna, de a tĂ©szta mĂ©g nem sĂŒlt ĂĄt teljesen, takard le alufĂłliĂĄval.
SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd kicsit hƱlni, majd locsold meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal Ă©s tĂĄlald melegen.
Az olĂvaolaj mĂ©g ĂzletesebbĂ© teszi a calzone-t. TĂĄlalĂĄs elĆtt kĂnĂĄlhatsz mellĂ© egy kis salĂĄtĂĄt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.