Kapros tejfölös narancsmártás tálalva

Kapros tejfölös narancsmártás

A kapros tejfölös narancsmártás egy különleges mediterrán ihletésű mártás, amely a friss citrusosságot ötvözi a krémes tejföl lágy ízével. A kapor frissessége, a narancs enyhe édessége és a tejföl selymessége kiváló harmóniát alkot, amely tökéletesen illik halakhoz, grillezett csirkéhez vagy akár könnyed salátákhoz is. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, próbáld ki egy csipet reszelt citromhéjjal vagy extra fehérborecettel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Friss narancslé
1 tk. Narancs héja (reszelt)
150 g Tejföl (20%-os)
10 g Friss kapor
20 g Méz
20 g Vaj
1 tk. Dijoni mustár
10 ml Fehérborecet
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kaprot aprítsd finomra, a fokhagymát reszeld le, és a narancs héját is reszeld le.

    A narancs héját csak a színes részét reszeld, a fehér alatta keserű lehet.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.

    Ügyelj rá, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a mártás ízét.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd illatosra 1 perc alatt.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a friss narancslevet és a fehérborecetet, majd főzd 2-3 percig.

    Ha nincs fehérborecet, használhatsz helyette egy kevés citromlevet.

    5

    Add hozzá a mézet és a dijoni mustárt, majd alaposan keverd el.

    A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tejfölt, hogy a szósz krémes állagot kapjon.

    Fontos, hogy a tejfölt ne forrald, mert kicsapódhat. A hűtés segít megelőzni ezt.

    7

    Szórd bele az aprított kaprot, a reszelt narancshéjat, majd ízesítsd sóval és fehér borssal.

    A friss kapor helyett használhatsz szárított kaprot is, de a friss íze intenzívebb.

    8

    Hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald halételekhez, csirkéhez vagy friss zöldségek mellé.

    A mártást hűtőben tárolva akár 2 napig is eláll.