A kaprot aprítsd finomra, a fokhagymát reszeld le, és a narancs héját is reszeld le.
A narancs héját csak a színes részét reszeld, a fehér alatta keserű lehet.
Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon.
Ügyelj rá, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja a mártás ízét.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd illatosra 1 perc alatt.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.
Öntsd hozzá a friss narancslevet és a fehérborecetet, majd főzd 2-3 percig.
Ha nincs fehérborecet, használhatsz helyette egy kevés citromlevet.
Add hozzá a mézet és a dijoni mustárt, majd alaposan keverd el.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tejfölt, hogy a szósz krémes állagot kapjon.
Fontos, hogy a tejfölt ne forrald, mert kicsapódhat. A hűtés segít megelőzni ezt.
Szórd bele az aprított kaprot, a reszelt narancshéjat, majd ízesítsd sóval és fehér borssal.
A friss kapor helyett használhatsz szárított kaprot is, de a friss íze intenzívebb.
Hagyd állni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald halételekhez, csirkéhez vagy friss zöldségek mellé.
A mártást hűtőben tárolva akár 2 napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.