A fodros kelt mosd meg alaposan, majd vágd ki a vastag szárakat és tépkedd kisebb darabokra. Ezután forralj fel egy lábasban vizet, és blansírozd a fodros kelt 1-2 percig. Ez megőrzi a színét és enyhíti a kesernyés ízét.
A blansírozás után azonnal tedd jeges vízbe a fodros kelt, hogy megállítsd a főzési folyamatot és megőrizd az élénk zöld színét.
A pekándiót egy száraz serpenyőben közepes lángon pirítsd meg 3-4 perc alatt, amíg enyhén illatozni kezd. Ez kiemeli a dió ízét, és ropogósabbá teszi.
Folyamatosan kevergesd, nehogy megégjen – a dió gyorsan keserűvé válhat túlzott hő hatására.
A fokhagymát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és helyezd aprítógépbe vagy turmixgépbe a fodros kellel, friss bazsalikommal, pirított pekándióval, reszelt parmezánnal, olívaolajjal, citromlével, sóval és borssal együtt.
Ha nincs nagy teljesítményű turmixod, előbb aprítsd késsel kisebbre a hozzávalókat, hogy könnyebben dolgozzon a gép.
Turmixold az egészet sima, krémes állagúra. Ha túl sűrű, adhatsz még hozzá egy kevés olívaolajat vagy egy evőkanál vizet, hogy könnyebben kenhető legyen.
Ne turmixold túl sokáig, mert a bazsalikomtól és keltől a pesto megbarnulhat – épp csak annyit dolgozz rajta, hogy krémes legyen.
Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést sóval, borssal vagy még egy kevés citromlével. Tálald frissen főtt tésztával, pirítóssal vagy zöldségek mellé mártogatósként.
A pestót légmentesen záródó üvegben, hűtőben 3-4 napig eltarthatod. A tetejére egy kis olívaolajat öntve tovább friss marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.