Karaage fokhagymás marináddal, ropogós csirke falatok szezámmal megszórva

Karaage fokhagymás marináddal

A Karaage egy hagyományos japán étel, amelyet csirkéből készítenek. A csirke darabokat először fűszeres marinádban pácolják, majd keményítőbe forgatják és forró olajban sütik ki, hogy ropogós legyen. Az étel közkedvelt Japánban, és gyakran tálalják szezámmal vagy friss citrommal. A fokhagymás marinád gazdagítja a csirke ízét, és a tökéletes fűszeres, aromás étel jön létre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Rizsbor (vagy fehérbor)
100 g Tészta (kukoricakeményítő)
1 db Nyers tojás
1 ek. Szezámmag
1 tk. Fekete bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot apró falatkákká vágjuk, majd egy tálba tesszük.

    A csirkecomb bőre nélkül készíthető, de a bőr segít, hogy a hús szaftosabb legyen.

    2

    A fokhagymát finomra aprítjuk, és összekeverjük a szójaszószszal, rizsborral, fekete borssal. Ezt a marinádot a csirkehúsra öntjük, és legalább 30 percig pihentetjük.

    Minél tovább marináljuk, annál ízesebb lesz a hús. A fokhagymát ne hagyd túl hosszúra, hogy ne legyen túl erős az íze.

    3

    A tojást felverjük, majd a pihentetett csirkét beleforgatjuk a tojásba, hogy bevonja.

    A tojás segít, hogy a tésztára jobban rátapadjon, és ropogósabb legyen a csirke.

    4

    A kukoricakeményítőt egy tálban elvegyítjük egy csipet sóval, majd a csirkét beleforgatjuk a keményítőbe.

    Ne sajnáljuk a keményítőt, mert ez adja meg a kívánt ropogós textúrát.

    5

    Egy serpenyőt felforrósítunk, majd bő olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a csirke falatokat, kb. 4-5 perc alatt.

    Ha túl forró az olaj, akkor a csirke kívül megég, de belül nyers maradhat. Ellenőrizzük, hogy az olaj közepesen forró legyen.

    6

    A kész karaage falatokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    Papírtörlőn hagyjuk pihenni a csirkét, hogy ne veszítse el ropogósságát.

    7

    A kész karaage-t szezámmaggal megszórjuk és tálaljuk.

    A szezámmag ad egy finom ropogós textúrát és enyhe diós ízt a csirkéhez.