A csirkecombot apró falatkákká vágjuk, majd egy tálba tesszük.
A csirkecomb bőre nélkül készíthető, de a bőr segít, hogy a hús szaftosabb legyen.
A fokhagymát finomra aprítjuk, és összekeverjük a szójaszószszal, rizsborral, fekete borssal. Ezt a marinádot a csirkehúsra öntjük, és legalább 30 percig pihentetjük.
Minél tovább marináljuk, annál ízesebb lesz a hús. A fokhagymát ne hagyd túl hosszúra, hogy ne legyen túl erős az íze.
A tojást felverjük, majd a pihentetett csirkét beleforgatjuk a tojásba, hogy bevonja.
A tojás segít, hogy a tésztára jobban rátapadjon, és ropogósabb legyen a csirke.
A kukoricakeményítőt egy tálban elvegyítjük egy csipet sóval, majd a csirkét beleforgatjuk a keményítőbe.
Ne sajnáljuk a keményítőt, mert ez adja meg a kívánt ropogós textúrát.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd bő olajban, közepes lángon, aranybarnára sütjük a csirke falatokat, kb. 4-5 perc alatt.
Ha túl forró az olaj, akkor a csirke kívül megég, de belül nyers maradhat. Ellenőrizzük, hogy az olaj közepesen forró legyen.
A kész karaage falatokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
Papírtörlőn hagyjuk pihenni a csirkét, hogy ne veszítse el ropogósságát.
A kész karaage-t szezámmaggal megszórjuk és tálaljuk.
A szezámmag ad egy finom ropogós textúrát és enyhe diós ízt a csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.