A karambolát alaposan mosd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld fel. Távolítsd el az esetleges magokat, és turmixold simára, hogy krémes állagot kapj.
Ha nincs turmixgéped, villával is összetörheted a karambolát, bár a végeredmény nem lesz annyira sima.
Egy közepes tálban keverd össze a karambola pürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé segít kiemelni a gyümölcs frissességét és természetes édességét.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de ebben az esetben csökkentsd a receptben szereplő cukor mennyiségét.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne verd túl keményre, csak közepesen lágy állagot érj el.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik.
Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.
A kondenzált tej édesíti a fagylaltot, ezért kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy keveset.
Add hozzá a karambola pürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.
Ne keverd túl erősen, mert a tejszín összeeshet.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Meleg vízbe mártott fagylaltos kanállal könnyebben tudod adagolni a fagylaltot.
A karambolát alaposan mosd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld fel. Távolítsd el az esetleges magokat, és turmixold simára, hogy krémes állagot kapj.
Ha nincs turmixgéped, villával is összetörheted a karambolát, bár a végeredmény nem lesz annyira sima.
Egy közepes tálban keverd össze a karambola pürét a citromlével és a vanília kivonattal. A citromlé segít kiemelni a gyümölcs frissességét és természetes édességét.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is, de ebben az esetben csökkentsd a receptben szereplő cukor mennyiségét.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ne verd túl keményre, csak közepesen lágy állagot érj el.
A tejszín legyen nagyon hideg, mielőtt felvered, így könnyebben habosodik.
Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a kondenzált tejjel, hogy egyenletes és krémes keveréket kapj.
A kondenzált tej édesíti a fagylaltot, ezért kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy keveset.
Add hozzá a karambola pürét a tejszínes keverékhez, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden összetevő jól elkeveredjen.
Ne keverd túl erősen, mert a tejszín összeeshet.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Meleg vízbe mártott fagylaltos kanállal könnyebben tudod adagolni a fagylaltot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.