Karamellás-almás tea fahéjrúddal és almaszeletekkel

Karamellás-almás tea

A karamellás-almás tea egy tökéletes őszi és téli ital, amely egyesíti az alma természetes édességét, a karamell mély ízét és a fekete tea frissítő hatását. Ez a melegítő ital kiváló választás hideg estékre, amikor egy csésze forró, illatos teával szeretnél lazítani. A fahéj és a szegfűszeg fűszeres jegyeket ad hozzá, míg a karamellizált cukor gazdagabbá teszi az ízvilágot. Ha egy igazán különleges élményt szeretnél, adj hozzá egy kevés habosított tejet a tetejére!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Alma
2 tk. Fekete tea
500 ml Víz
2 ek. Barnacukor
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
50 ml Tej (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az almát, vágd vékony szeletekre, és távolítsd el a magházat.

    A vékony szeletek gyorsabban átfőnek és jobban kiadják az ízüket.

    2

    Egy lábasban közepes lángon melegítsd a barnacukrot, amíg aranybarna karamellé nem olvad.

    Fontos, hogy ne hagyd magára a cukrot, mert könnyen megéghet. Folyamatosan kevergesd.

    3

    Óvatosan öntsd hozzá a vizet, és keverd addig, amíg a karamell teljesen feloldódik.

    A víz hozzáadásakor a karamell zuboghat, ezért légy óvatos!

    4

    Add hozzá az almaszeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd hagyd főni 5 percig.

    Ha nincs fahéjrud, használhatsz őrölt fahéjat is, de a rúd intenzívebb ízt ad.

    5

    Tedd bele a fekete tea leveleket, majd hagyd állni további 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd a teát túl sokáig ázni, mert keserű lehet.

    6

    Szűrd le a teát, és öntsd csészékbe. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés tejet a lágyabb ízért.

    A szűrés eltávolítja a tea leveleket és a fűszereket.

    7

    Tálaláskor díszítheted egy fahéjrúddal vagy almaszeletekkel. Azonnal fogyasztható.

    A tea mellé kínálhatsz mézet vagy citromot is.