Mosd meg az almát, vágd vékony szeletekre, és távolítsd el a magházat.
A vékony szeletek gyorsabban átfőnek és jobban kiadják az ízüket.
Egy lábasban közepes lángon melegítsd a barnacukrot, amíg aranybarna karamellé nem olvad.
Fontos, hogy ne hagyd magára a cukrot, mert könnyen megéghet. Folyamatosan kevergesd.
Óvatosan öntsd hozzá a vizet, és keverd addig, amíg a karamell teljesen feloldódik.
A víz hozzáadásakor a karamell zuboghat, ezért légy óvatos!
Add hozzá az almaszeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd hagyd főni 5 percig.
Ha nincs fahéjrud, használhatsz őrölt fahéjat is, de a rúd intenzívebb ízt ad.
Tedd bele a fekete tea leveleket, majd hagyd állni további 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne hagyd a teát túl sokáig ázni, mert keserű lehet.
Szűrd le a teát, és öntsd csészékbe. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés tejet a lágyabb ízért.
A szűrés eltávolítja a tea leveleket és a fűszereket.
Tálaláskor díszítheted egy fahéjrúddal vagy almaszeletekkel. Azonnal fogyasztható.
A tea mellé kínálhatsz mézet vagy citromot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.