Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá az olvasztott vajat és a tojást, majd gyúrd sima tésztává.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojást. A tészta ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon. Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szurkáld meg egy villával, hogy ne púposodjon fel.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A villával megszurkálás segít, hogy a tészta egyenletesen süljön meg, és ne emelkedjen fel túlságosan.
Süsd elő a tésztát 180°C-on 15 percig, amíg világos aranybarna lesz. Hagyd hűlni.
Fontos az elősütés, hogy a tészta ne ázzon el a karamelltől. Figyeld a tésztát sütés közben, nehogy megégjen.
Egy lábosban olvaszd meg a barna cukrot alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett. Amikor felolvadt, add hozzá a tejszínt és a vaníliakivonatot, majd keverd simára.
A barna cukrot alacsony hőfokon kell olvasztani, hogy ne égjen meg. A folyamatos kevergetés segít, hogy egyenletesen olvadjon. A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy ne csapódjon ki a karamell.
Forrald a karamellt 5-7 percig, hogy sűrűsödjön, majd öntsd rá az elősütött tésztára.
A karamell akkor jó, ha bevonja a kanalat. Ne forrald túl sokáig, mert megkeményedhet. Azonnal öntsd a tésztára, amíg még folyékony.
Hűtsd le a süteményt hűtőszekrényben legalább 2 órán át, amíg a karamell megszilárdul.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a karamell megszilárduljon, és a sütemény szeletelhető legyen. Ha sietsz, tedd a fagyasztóba rövidebb időre.
Szeleteld fel négyzetekre, és tálald a karamellás kockákat hidegen vagy szobahőmérsékleten.
A szeleteléshez használj éles kést, és töröld meg minden vágás után, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.