A rizst alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a fölösleges kemikáliákat és a keményítőt. Hagyj néhány percet, hogy a víz tiszta legyen.
A basmatirizs különleges illata és íze adja a kheer egyedi karakterét. Az alapos öblítés segít, hogy a rizs ne legyen túl ragacsos.
Egy lábasban öntsd a vizet, tedd bele a rizst, és főzd lassú tűzön, amíg a rizs meg nem puhul, kb. 10-12 percig.
Ha nem akarod, hogy a rizs túl pépes legyen, figyelj arra, hogy ne főzd túl. A rizs szép szemcsés marad, ha időnként megkevered.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a tejet és a kardamomot, majd forrald fel az egészet. Csökkentsd a hőmérsékletet és hagyd lassan főni további 15-20 percig.
A kardamom nemcsak illatosítja a desszertet, hanem egy különleges, frissítő ízt ad neki. Ha nem szereted az erősebb kardamomos ízt, használj kevesebb mennyiséget.
Add hozzá a cukrot és keverd el. Főzd még néhány percig, amíg a cukor teljesen feloldódik és a kheer sűrűsödik.
A cukrot ízlés szerint is módosíthatod, ha édesebbre vagy kevésbé édesre szeretnéd.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg a szeletelt mandulával és egy kevés rózsavízzel.
A rózsavíz nemcsak különleges illatot ad, hanem frissebbé is teszi a desszertet. Ha nem szereted, hagyd el, de érdemes kipróbálni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.