Kare-Kare pörkölt tálalva zöldbabbal és friss korianderrel

Kare-Kare pörkölt fűszeres

A Kare-Kare pörkölt az indiai konyha egyik ikonikus étele, amely a gazdag fűszeres szószban elkészített marhahúst és zöldségeket egyesíti. Az étel eredete India déli részére vezethető vissza, és gyakran tálalják friss korianderrel, hogy felfrissítse a gazdag ízvilágot. A pörköltet hagyományosan rizs mellett fogyasztják, és az indiai konyha híres a fűszeres ételeiről, amelyek harmonikusan ötvözik a fűszeres, édes és savanyú ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka)
100 g Főtt földimogyoró
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
200 g Zöldbab
500 ml Víz
2 db Szárított banánlevél
2 ek. Pörkölt fűszerkeverék
1 tk. Curry por
1 tk.
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd sózd meg. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd.

    A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a darabok egyenlő méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljön.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és keserűvé váljon.

    3

    Add hozzá a marhahúst a serpenyőbe, és pirítsd körbe, amíg szép barna színt kap.

    A hús pirítása során fontos, hogy minden oldalát megsüsd, hogy gazdag ízt kapjon.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, majd tedd bele a szárított banánlevelet. Hagyjd főni a húst 1-1,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.

    A banánlevél segít abban, hogy a pörkölt íze gazdagabb legyen, és egy különleges fűszeres aromát ad.

    5

    A pörkölt fűszerkeveréket és curry port add hozzá a húsos keverékhez, majd folytasd a főzést 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A curry por hozzáadása adja meg az étel különleges ízét, ha szereted, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.

    6

    Add hozzá a zöldbabot, és főzd tovább, amíg az is megpuhul.

    A zöldbab ne főjön túl, hogy megőrizze a friss ízét és színét.

    7

    A kész pörköltet friss korianderrel díszítsd, és tálald melegen.

    A koriander friss íze nagyon jól illik a pörkölt gazdag fűszeres ízéhez.