A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd sózd meg. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd.
A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a darabok egyenlő méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljön.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatosak lesznek.
A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és keserűvé váljon.
Add hozzá a marhahúst a serpenyőbe, és pirítsd körbe, amíg szép barna színt kap.
A hús pirítása során fontos, hogy minden oldalát megsüsd, hogy gazdag ízt kapjon.
Öntsd hozzá a vizet, majd tedd bele a szárított banánlevelet. Hagyjd főni a húst 1-1,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul.
A banánlevél segít abban, hogy a pörkölt íze gazdagabb legyen, és egy különleges fűszeres aromát ad.
A pörkölt fűszerkeveréket és curry port add hozzá a húsos keverékhez, majd folytasd a főzést 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A curry por hozzáadása adja meg az étel különleges ízét, ha szereted, egy kis csípős paprikát is hozzáadhatsz.
Add hozzá a zöldbabot, és főzd tovább, amíg az is megpuhul.
A zöldbab ne főjön túl, hogy megőrizze a friss ízét és színét.
A kész pörköltet friss korianderrel díszítsd, és tálald melegen.
A koriander friss íze nagyon jól illik a pörkölt gazdag fűszeres ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.