A garnélarákot mosd meg alaposan, és ha még nem tisztítottad meg, távolítsd el a páncélt és a bélcsatornát. Szárítsd le papírtörlővel. Tipp: Ha a farok részét rajta hagyod, mutatósabb lesz a tálalásnál, de könnyebb fogyasztás érdekében ezt is eltávolíthatod.
A garnélarákot alaposan mosd meg hideg vízben. A bélcsatorna eltávolítása fontos a kellemetlen íz elkerülése érdekében.
Vágd fel a paprikákat, cukkinit és a hagymát 2-3 cm-es darabokra, hogy könnyen fel lehessen fűzni őket a nyársra. A vöröshagymát rétegekre szedve használd.
A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Készítsd el a pácot: keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, zúzott fokhagymát, aprított petrezselymet, sót és borsot. A garnélát forgasd bele, és hagyd pácolódni legalább 30 percig, de ha van időd, akár 1 órán át is pihentetheted a hűtőben.
A pácba tehetsz egy kevés chiliport is, ha szereted a csípős ízeket. A pácolási idő alatt a garnéla átveszi az ízeket, és omlósabb lesz.
Áztasd be a fa nyársakat hideg vízbe 30 percre, hogy sütés közben ne égjenek meg. Ha fémből vannak a nyársak, ezt a lépést kihagyhatod.
Ha nincs időd áztatni a fa nyársakat, tekerd be őket alufóliával.
Fűzd fel a garnélákat és a zöldségeket váltakozva a nyársakra: például garnéla, paprika, hagyma, cukkini, majd ismétlés. Ügyelj a színek váltakozására a szép tálalás érdekében.
A garnélákat ne szorosan fűzd fel a nyársra, hogy a hő egyenletesen érje.
Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra, vagy használj grillserpenyőt. Kend le egy kevés olajjal, majd süsd a nyársakat oldalanként 2-3 percig. A garnéla gyorsan megsül, akkor jó, ha rózsaszín és enyhén pirult lesz. Tipp: Ne süsd túl, mert akkor gumis állagú lesz!
A grillrácsot alaposan tisztítsd meg, mielőtt ráteszed a nyársakat. A sütési idő függ a garnéla méretétől, ezért figyelj rá.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, citromgerezdekkel díszítve. Kínálhatod kuszkusszal, bulgurral vagy friss salátával is.
A citromlé frissességet kölcsönöz a kebabnak. Kínálhatsz mellé fokhagymás mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.