Kockázd fel a marhahúst és a sertéshúst nagyobb darabokra. Hámozd meg és szeleteld fel a vöröshagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.
A húst egyforma méretűre kockázd, hogy egyenletesen süljön.
Egy nagy lábas aljára helyezd a húsdarabokat rétegezve, váltakozva a zöldségekkel.
A húst és a zöldségeket rétegezve helyezd a lábasba, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Adj hozzá babérleveleket, egész fekete borsot, sót, és öntsd fel annyi vízzel vagy húslevessel, hogy ellepje a hozzávalókat.
A húsleves mélyebb ízt ad a ragunak, mint a víz.
Fedd le az edényt, és tedd a 160°C-ra előmelegített sütőbe. Süsd 3-4 órán át, alacsony hőfokon, hogy a hús omlósra főjön.
A hosszú, lassú sütés titka az omlós húsnak. Ha nincs időd sütőben sütni, lassúfőzőben is elkészítheted.
Főzés közben időnként ellenőrizd, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a ragu ne száradjon ki.
Ha a ragu túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy húslevest.
Tálald a ragut főtt burgonyával vagy rozskenyérrel, és kínálj mellé friss zöldségeket vagy savanyúságot.
A savanyúság remekül kiegészíti a ragu ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.