Katsuobushi szárított tonhal töltelékű Oyakodon tálalva főtt rizs tetején, gazdag ízekkel

Katsuobushi szárított tonhal töltelékű Oyakodon

Az Oyakodon egy tradicionális japán étel, amely csirkét, tojást és rizst kombinál egy egyszerű, de rendkívül ínycsiklandó ételben. A katsuobushi, vagyis a szárított tonhal, egy különleges ízréteget ad ennek az ételnek, amely a japán konyhában igen népszerű. Az Oyakodon története egészen a 17. századig nyúlik vissza, és azóta is az egyik legkedveltebb étel Japánban. A tonhal és a tojás gazdag íze egyesül a rizs lágy textúrájával, így minden falat egy igazi élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Csirkecomb filé
200 g Főtt rizs
30 g Katsuobushi (szárított tonhal)
2 db Tojás
1 db Hagyma
1 ek. Mirin
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg. A hagymát szeleteld fel vékonyra.

    A csirkecomb filé használata segít abban, hogy a hús szaftos és ízletes maradjon. Ha szeretnéd, használhatsz csirkemell filét is, de az egy kicsit szárazabb lehet.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg rajta a csirke darabokat, amíg enyhén meg nem pirulnak.

    A szezámolaj különleges, enyhén diós ízt ad az ételnek, amit a hagyományos olajjal nem érhetsz el.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymát, és párold, amíg üveges nem lesz. Ezután öntsd hozzá a szójaszószt és a mirint, majd keverd össze alaposan.

    A mirin édes, enyhén alkoholos ízt ad az ételnek, ami remekül harmonizál a szójaszósz sós ízével.

    4

    Verj fel két tojást, és öntsd a csirkére. Főzd alacsony lángon, amíg a tojás meg nem szilárdul.

    A tojásnak nem szabad túlságosan megfőnie, hogy puha és szaftos maradjon. Amikor a tojás elkezd megszilárdulni, tálald az ételt.

    5

    A kész Oyakodon tálalásához helyezd a főtt rizst egy tálra, majd kanalazd rá a csirke és tojás keverékét. Szórd meg a katsuobushi szárított tonhallal és tálald melegen.

    A katsuobushi az étel tetejére szórva intenzívebb ízt ad, és gyönyörű textúrát biztosít.