A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, és sózd, borsozd meg. A hagymát szeleteld fel vékonyra.
A csirkecomb filé használata segít abban, hogy a hús szaftos és ízletes maradjon. Ha szeretnéd, használhatsz csirkemell filét is, de az egy kicsit szárazabb lehet.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg rajta a csirke darabokat, amíg enyhén meg nem pirulnak.
A szezámolaj különleges, enyhén diós ízt ad az ételnek, amit a hagyományos olajjal nem érhetsz el.
Add hozzá a felaprított hagymát, és párold, amíg üveges nem lesz. Ezután öntsd hozzá a szójaszószt és a mirint, majd keverd össze alaposan.
A mirin édes, enyhén alkoholos ízt ad az ételnek, ami remekül harmonizál a szójaszósz sós ízével.
Verj fel két tojást, és öntsd a csirkére. Főzd alacsony lángon, amíg a tojás meg nem szilárdul.
A tojásnak nem szabad túlságosan megfőnie, hogy puha és szaftos maradjon. Amikor a tojás elkezd megszilárdulni, tálald az ételt.
A kész Oyakodon tálalásához helyezd a főtt rizst egy tálra, majd kanalazd rá a csirke és tojás keverékét. Szórd meg a katsuobushi szárított tonhallal és tálald melegen.
A katsuobushi az étel tetejére szórva intenzívebb ízt ad, és gyönyörű textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.