Főzz le egy erős kávét, majd hagyd kihűlni. Közben a mogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd aprítsd fel durvára.
A kávé erőssége befolyásolja a sorbet ízét. Használj minőségi kávét a legjobb eredményért. A mogyorót figyelmesen pirítsd, hogy ne égjen meg.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki! Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a friss kávét és a citromlevet.
A citromlé élénkíti az ízeket. Ne keverd a forró sziruphoz a kávét, mert az íze megváltozhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés elengedhetetlen a tökéletes állaghoz. Ne hagyd ki!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd pirított mogyoróval és egy kevés frissen darált kávéval.
A frissen darált kávé még intenzívebbé teszi az ízt. Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni.
Főzz le egy erős kávét, majd hagyd kihűlni. Közben a mogyorót pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd aprítsd fel durvára.
A kávé erőssége befolyásolja a sorbet ízét. Használj minőségi kávét a legjobb eredményért. A mogyorót figyelmesen pirítsd, hogy ne égjen meg.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A só kiemeli az édes ízeket, ne hagyd ki! Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a friss kávét és a citromlevet.
A citromlé élénkíti az ízeket. Ne keverd a forró sziruphoz a kávét, mert az íze megváltozhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edényben gyorsabban és egyenletesebben fagy meg a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés elengedhetetlen a tökéletes állaghoz. Ne hagyd ki!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd pirított mogyoróval és egy kevés frissen darált kávéval.
A frissen darált kávé még intenzívebbé teszi az ízt. Ha a sorbet túl kemény, hagyd kicsit tovább állni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.