Főzz le 500 ml erős kávét, majd öntsd egy lábasba.
A kávé erőssége ízlés szerint változtatható.
Add hozzá a barna cukrot, a vanília kivonatot, a fahéjrudat és a narancshéjat. Közepes lángon melegítsd fel, de ne forrald fel.
A narancshéjat vékonyan szedd le, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert keserűvé teheti az italt.
Hagyd az ízeket összeérni 5 percig, majd vedd le a tűzről és távolítsd el a fahéjrudat és a narancshéjat.
Ha intenzívebb ízeket szeretnél, hagyd tovább állni az italt a fűszerekkel.
Öntsd hozzá a rumot és keverd el alaposan.
A rum mennyisége ízlés szerint változtatható. Használhatsz sötét vagy fehér rumot is.
Lassan keverd hozzá a tejszínt, hogy krémes állagot kapj.
A tejszín helyett használhatsz növényi tejszínt is, ha laktózmentes verziót szeretnél.
Öntsd bögrékbe vagy poharakba, majd tegyél a tetejére tejszínhabot és egy csipet frissen reszelt szerecsendiót.
A tetejére szórhatsz csokoládéforgácsot vagy kakaóport is.
Tálald forrón, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket!
Ha nem fogyasztod el azonnal az összeset, hűtőben tárolhatod, és újramelegítve is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.