Kawa yakitori csirke bőrrel, szezámmaggal és zöldhagymával díszítve

Kawa yakitori - csirke bőr

A Yakitori egy hagyományos japán étel, amelyet általában csirke húsból készítenek, de a csirke bőr változata különleges és ínycsiklandó alternatíva. Az étel eredetileg a japán utcai ételek közé tartozik, és az ínycsiklandó fűszeres szójaszósz és az aranybarna, ropogós bőr miatt vált különösen népszerűvé. A kawa yakitori a japán konyha remeke, amely tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirke bőr
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámmag
1 szál Zöldhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke bőrt alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért egy tálban, hogy elkészítsd a marinádot.

    A csirke bőre legyen friss, hogy a pörkölés során szép ropogós legyen.

    2

    A csirke bőrdarabokat tedd a marinádba, és hagyd pácolódni minimum 30 percig, de ha időd engedi, akár 2-3 órán át is pihenhet a hűtőben.

    A marinálás során az ízek jobban átjárják a bőrt, így sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.

    3

    Miután a csirke bőre pihent a marinádban, hevíts fel egy serpenyőt olívaolajon. Tedd bele a bőrdarabokat, és közepes lángon süsd őket ropogósra. Ez körülbelül 7-10 percet vesz igénybe.

    Figyelj arra, hogy ne égjenek meg a csirke bőrének szélei, és közben gyakran forgasd őket, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    Amikor a bőr ropogós és aranybarna, szórd meg a tetejét szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

    A szezámmag és a zöldhagyma friss ízt és ropogós textúrát ad a yakitorinak.

    5

    Tálald az elkészült kawa yakitorit melegen, akár egy kis rizs vagy saláta kíséretében.

    A yakitori remek előétel vagy könnyű vacsora, friss és finom ízekkel.