A csirke bőrt alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot, apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért egy tálban, hogy elkészítsd a marinádot.
A csirke bőre legyen friss, hogy a pörkölés során szép ropogós legyen.
A csirke bőrdarabokat tedd a marinádba, és hagyd pácolódni minimum 30 percig, de ha időd engedi, akár 2-3 órán át is pihenhet a hűtőben.
A marinálás során az ízek jobban átjárják a bőrt, így sokkal ízletesebb lesz a végeredmény.
Miután a csirke bőre pihent a marinádban, hevíts fel egy serpenyőt olívaolajon. Tedd bele a bőrdarabokat, és közepes lángon süsd őket ropogósra. Ez körülbelül 7-10 percet vesz igénybe.
Figyelj arra, hogy ne égjenek meg a csirke bőrének szélei, és közben gyakran forgasd őket, hogy egyenletesen süljenek.
Amikor a bőr ropogós és aranybarna, szórd meg a tetejét szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.
A szezámmag és a zöldhagyma friss ízt és ropogós textúrát ad a yakitorinak.
Tálald az elkészült kawa yakitorit melegen, akár egy kis rizs vagy saláta kíséretében.
A yakitori remek előétel vagy könnyű vacsora, friss és finom ízekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.