Kebab Fúzió grillezett marhahússal és csirkével tortillában

Kebab Fúzió (Más Konyhákkal)

A Kebab Fúzió az egyik legizgalmasabb modern étel, amely ötvözi a török, ázsiai és mexikói ízvilágot. A klasszikus kebab fűszereit és húsait egyesítve a mexikói tortillával és az ázsiai szójaszószos pácolással, egy teljesen új, izgalmas fogás születik. A fúziós konyha az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé vált, hiszen a különböző kultúrák konyhai elemeinek keveredése új és érdekes ízeket eredményez. Ez az étel tökéletes választás azok számára, akik szeretik a klasszikus kebabokat, de szeretnék kipróbálni valami újat és merészet. A legjobb eredmény érdekében használj friss fűszereket, és ne félj kísérletezni az ízekkel. A joghurtos öntet frissességet ad az ételnek, míg a grillezett húsok gazdag, füstös aromát biztosítanak. Tálald friss zöldségekkel és extra korianderrel az autentikus fúziós élményért!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Darált marhahús
300 g Csirkemellfilé
1 tk. Gyömbér (frissen reszelt)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 csokor Koriander (friss)
1 tk. Római kömény
0.5 tk. Chilipor
2 ek. Szójaszósz
150 g Joghurt
4 db Tortilla
2 db Paradicsom
2 db Paprika
1 db Uborka
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst összekeverjük a reszelt gyömbérrel, apróra vágott fokhagymával, római köménnyel, chiliporral, szójaszósszal és finomra vágott korianderrel.

    A gyömbért és a fokhagymát reszelheted finomra vagy zúzhatod is. A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe a sózásnál.

    2

    A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és egy külön tálban joghurt, citromlé, só és bors keverékében bepácoljuk. Legalább 30 percig pihentetjük.

    A joghurtos pácolás puhábbá és szaftosabbá teszi a csirkét. A citromlé segít a hús rostjainak fellazításában. Ha van időd, akár több órára is bepácolhatod.

    3

    A marhahúsból hosszúkás kebabokat formázunk, majd grillen vagy serpenyőben közepes lángon 6-8 percig sütjük, míg minden oldaluk aranybarnára pirul.

    A kebabokat formázás előtt érdemes hűtőbe tenni egy kicsit, hogy jobban összetartsanak. A sütésnél figyelj, hogy ne szárítsd ki a húst.

    4

    A pácolt csirkecsíkokat egy serpenyőben kevés olívaolajon 5-6 perc alatt megsütjük, amíg teljesen átsülnek.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a csirke gyorsan megsüljön és ne főjön. Ne tedd túl sok csirkét a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.

    5

    A paradicsomot, paprikát és uborkát vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálba helyezzük, hogy frissen tálalhassuk a kebabok mellé.

    A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.

    6

    A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.

    Ne pirítsd túl a tortillát, mert akkor törik majd. Csak annyira, hogy felmelegedjen és rugalmasabb legyen.

    7

    A tortilla közepére helyezünk egy adag sült marhakebabot vagy csirkét, majd friss zöldségeket és egy kevés joghurtos szószt adunk hozzá.

    A szósz lehet joghurtos, tzatziki, vagy bármilyen más kedvenc szószod. Ne tegyél túl sok tölteléket a tortillába, mert akkor nehéz lesz feltekerni.

    8

    A tortillát szorosan feltekerjük, majd félbevágva tálaljuk. Ízlés szerint citrommal és friss korianderrel díszíthetjük.

    A tortillát alulról hajtsd fel, majd a két oldalát is, így a töltelék nem fog kifolyni. A koriander helyett petrezselymet is használhatsz.