A darált marhahúst összekeverjük a reszelt gyömbérrel, apróra vágott fokhagymával, római köménnyel, chiliporral, szójaszósszal és finomra vágott korianderrel.
A gyömbért és a fokhagymát reszelheted finomra vagy zúzhatod is. A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe a sózásnál.
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, és egy külön tálban joghurt, citromlé, só és bors keverékében bepácoljuk. Legalább 30 percig pihentetjük.
A joghurtos pácolás puhábbá és szaftosabbá teszi a csirkét. A citromlé segít a hús rostjainak fellazításában. Ha van időd, akár több órára is bepácolhatod.
A marhahúsból hosszúkás kebabokat formázunk, majd grillen vagy serpenyőben közepes lángon 6-8 percig sütjük, míg minden oldaluk aranybarnára pirul.
A kebabokat formázás előtt érdemes hűtőbe tenni egy kicsit, hogy jobban összetartsanak. A sütésnél figyelj, hogy ne szárítsd ki a húst.
A pácolt csirkecsíkokat egy serpenyőben kevés olívaolajon 5-6 perc alatt megsütjük, amíg teljesen átsülnek.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a csirke gyorsan megsüljön és ne főjön. Ne tedd túl sok csirkét a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.
A paradicsomot, paprikát és uborkát vékony csíkokra vágjuk, majd egy tálba helyezzük, hogy frissen tálalhassuk a kebabok mellé.
A zöldségeket közvetlenül tálalás előtt vágd fel, hogy frissek maradjanak.
A tortilla lapokat enyhén megpirítjuk egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak maradjanak.
Ne pirítsd túl a tortillát, mert akkor törik majd. Csak annyira, hogy felmelegedjen és rugalmasabb legyen.
A tortilla közepére helyezünk egy adag sült marhakebabot vagy csirkét, majd friss zöldségeket és egy kevés joghurtos szószt adunk hozzá.
A szósz lehet joghurtos, tzatziki, vagy bármilyen más kedvenc szószod. Ne tegyél túl sok tölteléket a tortillába, mert akkor nehéz lesz feltekerni.
A tortillát szorosan feltekerjük, majd félbevágva tálaljuk. Ízlés szerint citrommal és friss korianderrel díszíthetjük.
A tortillát alulról hajtsd fel, majd a két oldalát is, így a töltelék nem fog kifolyni. A koriander helyett petrezselymet is használhatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.