A darált húst keverd össze az apróra vágott hagymával, reszelt fokhagymával, aprított petrezselyemmel, köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal. Formázz belőle hosszúkás kebabokat, és húzd őket nyársakra.
A kebab masszáját érdemes legalább 30 percre hűtőbe tenni formázás előtt, így könnyebben kezelhető lesz és nem esik szét a nyárson.
A paprikát, cukkinit és padlizsánt vágd nagyobb darabokra, locsold meg olívaolajjal, és enyhén sózd meg.
A zöldségeket vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyszerre süljenek meg. A padlizsánt érdemes besózni és állni hagyni, hogy ne legyen keserű.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd rá a kebabokat és a zöldségeket. Sütés közben gyakran forgasd őket, hogy minden oldaluk szépen átsüljön.
A grillrácsot érdemes olajjal bekenni, hogy a hús és a zöldségek ne ragadjanak le.
A kebabokat és a zöldségeket kb. 10-12 perc alatt süsd készre. Ügyelj arra, hogy a hús teljesen átsüljön, de ne száradjon ki.
A hús átsültségét hústűvel ellenőrizheted. Ha a kicsorduló lé tiszta, akkor a hús elkészült.
Tálald a kebabokat a grillezett zöldségekkel. Tálalás előtt megszórhatod friss petrezselyemmel vagy egy csepp citromlével.
A kebabot pitával és joghurtos szósszal is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.