Kebab pitában tálalva

Kebab pitában

A kebab pitában az arab konyha egyik legismertebb fogása, amely világszerte népszerűvé vált egyszerűségében és ízletességében. A fűszeres darált hús és a friss zöldségek kombinációja a joghurtos öntettel tökéletes egyensúlyt teremt, amelyet a puha pita kenyér koronáz meg. Ideális választás egy gyors és kiadós étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Paprika
1 csokor Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
4 db Pita kenyér
2 db Paradicsom
1 db Uborka
200 g Joghurt
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, őrölt köménnyel, paprikával, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel.

    A legjobb eredmény érdekében használd a kezed a hozzávalók alapos összekeveréséhez. Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz.

    2

    Formázz belőle hosszúkás kebabokat, majd pihentesd a hűtőben 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít a kebaboknak megtartani a formájukat sütés közben. Ha van időd, akár egy órára is beteheted.

    3

    Forrósíts olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a kebabokat minden oldalukon, amíg aranybarnák lesznek.

    Ne tedd túl a serpenyőt, mert a kebabok nem fognak szépen pirulni. Inkább több részletben süsd őket. Ügyelj arra, hogy a hús teljesen átsüljön.

    4

    A joghurtos öntethez keverd össze a joghurtot, citromlevet, aprított koriandert és egy csipet sót.

    Ha nincs koriandered, használhatsz petrezselymet is, bár az íze nem lesz ugyanaz. A citromlé frissességet ad az öntetnek.

    5

    A pitákat vágd félbe, és óvatosan nyisd szét, hogy tölthetők legyenek. Melegítsd meg őket száraz serpenyőben.

    A pitákat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és törékennyé válnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Töltsd meg a pitákat a sült kebabokkal, szeletelt paradicsommal, uborkával és joghurtos öntettel.

    A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ne töltsd túl a pitát, mert nehéz lesz enni.

    7

    Tálald forrón, és díszítsd friss korianderrel.

    Azonnal tálald, amíg a kebabok melegek és a piták puhák. Kínálhatsz mellé extra joghurtos öntetet.