Kedgeree kipperrel, halas rizs, tojás és petrezselyem díszítéssel

Kedgeree kipperrel

A Kedgeree egy hagyományos brit étel, amely az indiai konyha hatására alakult ki, és a brit gyarmati időszak alatt vált népszerűvé. Az étel alapja a füstölt hal, általában kipper, amely gazdag ízt ad a rizses ételnek. A tojás és a friss fűszerek teszik teljessé ezt a tápláló fogást, amely tökéletes választás reggelire vagy egy könnyű ebédre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kipperelt pisztráng
200 g Rizs
3 db Főtt tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kurkuma por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint, amíg meg nem puhul.

    A rizs főzésére figyelj, hogy ne legyen túl puha, mert az étel összeszedett állagú maradjon.

    2

    A kipperelt pisztrángot szedd apró darabokra, és tedd félre.

    A kipperelt pisztráng füstölt íze adja az étel karakterét, így fontos, hogy friss kipperet használj.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a kókuszolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát közepes hőfokon pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizze az ízét.

    4

    Add hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a hagymával.

    A rizst folyamatosan keverve pirítsd át, hogy minden egyes szem megkapja a hagyma ízét.

    5

    A halat is add a rizses keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy a hal darabjai ne törjenek össze.

    A halat finoman forgasd bele a rizsbe, hogy megőrizze roppanós textúráját.

    6

    A tojásokat hámozd meg, és vágd apró darabokra, majd add hozzá a rizses keverékhez.

    A tojásokat a végén add hozzá, hogy ne esjenek szét, és szép nagy darabok maradjanak.

    7

    Szórd meg a kész kedgeree-t friss petrezselyemmel, sóval, borssal és kurkumával, és tálald azonnal.

    A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, a kurkuma pedig gyönyörű színt és enyhe fűszerességet kölcsönöz.