A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben a csomagolás utasításai szerint, amíg meg nem puhul.
A rizs főzésére figyelj, hogy ne legyen túl puha, mert az étel összeszedett állagú maradjon.
A kipperelt pisztrángot szedd apró darabokra, és tedd félre.
A kipperelt pisztráng füstölt íze adja az étel karakterét, így fontos, hogy friss kipperet használj.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a kókuszolajban pirítsd meg egy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.
A hagymát közepes hőfokon pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizze az ízét.
Add hozzá a főtt rizst a serpenyőbe, és keverd össze a hagymával.
A rizst folyamatosan keverve pirítsd át, hogy minden egyes szem megkapja a hagyma ízét.
A halat is add a rizses keverékhez, és óvatosan keverd össze, hogy a hal darabjai ne törjenek össze.
A halat finoman forgasd bele a rizsbe, hogy megőrizze roppanós textúráját.
A tojásokat hámozd meg, és vágd apró darabokra, majd add hozzá a rizses keverékhez.
A tojásokat a végén add hozzá, hogy ne esjenek szét, és szép nagy darabok maradjanak.
Szórd meg a kész kedgeree-t friss petrezselyemmel, sóval, borssal és kurkumával, és tálald azonnal.
A petrezselyem friss ízt ad az ételnek, a kurkuma pedig gyönyörű színt és enyhe fűszerességet kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.