Kedgeree tálalva füstölt hallal és főtt tojással

Kedgeree Sültánnával

A kedgeree egy klasszikus brit étel, amely a viktoriánus időkben indiai hatásokkal jelent meg. Eredetileg egy indiai halas ételből alakult át, és a brit konyhában füstölt hallal, rizssel és tojással vált népszerűvé. A kedgeree az egyik legfinomabb és legegyszerűbb étel, amit bármilyen alkalomra elkészíthetünk. Ez a változat gazdag, fűszeres ízekkel és könnyed tálalással, amely különösen reggelire vagy brunchra ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Füstölt hal (pl. makréla vagy tőkehal)
200 g Rizs
4 db Tojás
1 csokor Petrezselyem
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Citromlé
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 10-15 perc alatt, amíg megpuhul.

    A rizst ne főzd túl, mert akkor ragadós lesz, és nem lesz könnyű keverni a kedgeree-ben!

    2

    A füstölt halat szedd le a bőréről, és szedd kisebb darabokra.

    A füstölt hal intenzív ízt ad a kedgeree-nek, de választhatsz más füstölt halat is, ha szeretnéd.

    3

    A tojásokat főzd keményre (kb. 10 perc), majd hámozd meg és szeleteld fel.

    A kemény tojás a kedgeree-hez jól illik, de ha szereted a lágyabb tojást, csökkentsd a főzési időt!

    4

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma és a hagyma pirítása extra ízt ad a kedgeree-nek, de ne hagyd, hogy megégjenek!

    5

    A megfőtt rizst add hozzá a serpenyőbe a hagymákhoz, és keverd jól össze. Szórd meg köménnyel, és keverd tovább 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kömény finom, meleg fűszert ad, ami jól illik a füstölt halhoz és a tojásos rizshez.

    6

    A füstölt halat és a főtt tojásokat is hozzáadjuk a rizshez, majd finomra vágott petrezselyemmel és citromlével ízesítjük.

    A citromlé frissességet ad, és kiemeli a hal és a tojás ízét. A petrezselyem pedig szép színt és friss ízt ad a kedgeree-nek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a kedgeree-t még egy csipet sóval és borssal, hogy ínycsiklandóbb legyen.