A rizst öblítsd le, majd főzd meg sós vízben 10-15 perc alatt, amíg megpuhul.
A rizst ne főzd túl, mert akkor ragadós lesz, és nem lesz könnyű keverni a kedgeree-ben!
A füstölt halat szedd le a bőréről, és szedd kisebb darabokra.
A füstölt hal intenzív ízt ad a kedgeree-nek, de választhatsz más füstölt halat is, ha szeretnéd.
A tojásokat főzd keményre (kb. 10 perc), majd hámozd meg és szeleteld fel.
A kemény tojás a kedgeree-hez jól illik, de ha szereted a lágyabb tojást, csökkentsd a főzési időt!
A hagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesednek.
A fokhagyma és a hagyma pirítása extra ízt ad a kedgeree-nek, de ne hagyd, hogy megégjenek!
A megfőtt rizst add hozzá a serpenyőbe a hagymákhoz, és keverd jól össze. Szórd meg köménnyel, és keverd tovább 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kömény finom, meleg fűszert ad, ami jól illik a füstölt halhoz és a tojásos rizshez.
A füstölt halat és a főtt tojásokat is hozzáadjuk a rizshez, majd finomra vágott petrezselyemmel és citromlével ízesítjük.
A citromlé frissességet ad, és kiemeli a hal és a tojás ízét. A petrezselyem pedig szép színt és friss ízt ad a kedgeree-nek.
Tálalás előtt szórd meg a kedgeree-t még egy csipet sóval és borssal, hogy ínycsiklandóbb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.