Kedgeree tejszínnel, füstölt hallal és tojással, egy ínycsiklandó étel

Kedgeree tejszínnel

A kedgeree egy klasszikus brit étel, amely a viktoriánus korba nyúlik vissza, és az indiai konyha hatására alakult ki. Eredetileg maradék halat és rizst használtak fel benne, és a füstölt hal az étel legfontosabb ízesítője. A tejszín hozzáadásával gazdag, krémes ételt kapunk, ami tökéletes egy könnyű, de tápláló étkezéshez. A kedgeree a brit reggelik egyik alapételéből alakult ki, és ma is közkedvelt választás maradt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Füstölt hal filé
300 g Főtt rizs
4 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Vaj
200 ml Tejszín
2 evőkanál Friss petrezselyem
1 tk. Kurkuma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük és felkockázzuk.

    A tojásokat mindig hideg vízben hűtsd le, így könnyebben megpucolhatóak.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk egy serpenyőben.

    A fokhagymát könnyen meg lehet égetni, így ne pirítsd túl hosszú ideig.

    3

    A füstölt halat felkockázzuk, majd a pirított hagymához adjuk, és alacsony lángon összemelegítjük.

    A füstölt hal karakteres ízét ne vegyítsd más erősebb fűszerekkel, hogy ne nyomja el a hal ízét.

    4

    A főtt rizst, a felkockázott tojásokat, a kurkumát, és a petrezselymet hozzáadjuk a halhoz és összekeverjük.

    A kurkuma színezi az ételt, ügyelj, hogy ne használj túl sokat belőle.

    5

    A tejszínt hozzáadjuk a keverékhez, hogy gazdagabb ízt adjon neki, majd összekeverjük.

    A tejszínt lassan add hozzá, hogy krémes állagot kapj.

    6

    Az ételt sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt egy kis friss petrezselyemmel díszítjük.

    Friss petrezselyemmel gazdagíthatod az ételt, amitől még ízesebb és frissebb lesz.