Khachapuri spen贸ttal, friss, aranybarna sajtos lep茅nyek spen贸ttal

Khachapuri spen贸ttal

A khachapuri egy h铆res gr煤z 茅tel, amelyet 茅vsz谩zadok 贸ta k茅sz铆tenek k眉l枚nf茅le v谩ltozataiban. A spen贸tot hozz谩adva egy friss, z枚ld 铆zt adunk az 茅telhez, ami t枚k茅letesen kieg茅sz铆ti a t煤r贸s sajtos t枚ltel茅ket. A gr煤z konyha h铆res a gazdag f疟szereir艖l 茅s egyszer疟, m茅gis 铆nycsikland贸 茅telir艖l. A khachapuri k茅sz铆t茅se sor谩n 茅rdemes 眉gyelni arra, hogy a t茅szta j贸l felkeljen, 茅s a sajtos t枚ltel茅k egyenletesen eloszoljon. Ez az 茅tel t枚k茅letes v谩laszt谩s egy csal谩di eb茅dhez vagy bar谩ti 枚sszej枚vetelekhez, hiszen gyorsan elk茅sz铆thet艖 茅s mindenki im谩dni fogja.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 35 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml V铆z
10 g 脡leszt艖
1 tk. S贸
2 ek. Olaj
1 db Toj谩s
200 g T煤r贸
150 g Mozzarella
100 g Friss spen贸t

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A lisztet egy t谩lba szit谩ld, majd keverd hozz谩 a s贸t 茅s az 茅leszt艖t. K枚zep茅be k茅sz铆ts egy m茅lyed茅st, 茅s 枚ntsd bele a langyos vizet 茅s az olajat. Kezd el 枚sszedolgozni a t茅szt谩t.

    A langyos v铆z seg铆ti az 茅leszt艖 aktiv谩l贸d谩s谩t. Ne haszn谩lj t煤l forr贸 vizet, mert az elpuszt铆thatja az 茅leszt艖t.

    2

    Gy煤rd a t茅szt谩t sima, rugalmas 谩llag煤ra, majd takard le egy konyharuh谩val 茅s hagyd pihenni 1 贸r谩n 谩t, am铆g megkel.

    A t茅szt谩nak a k茅zhez nem szabad ragadnia. Ha t煤l l谩gy, adj hozz谩 m茅g egy kis lisztet.

    3

    M铆g a t茅szta pihen, a t煤r贸t 茅s a mozzarell谩t t枚rd 枚ssze egy t谩lban, majd adj hozz谩 friss spen贸tot. Keverd j贸l 枚ssze.

    A spen贸tot el艖z艖leg 茅rdemes megp谩rolni, hogy a felesleges v铆z elp谩rologjon bel艖le.

    4

    A megkelt t茅szt谩t oszd 4 egyenl艖 r茅szre. Minden darabot ny煤jts ki k枚r alak煤ra, majd a k枚zep茅be tedd a sajtos t煤r贸s kever茅ket.

    Ne rakj t煤l sok t枚ltel茅ket, hogy k枚nnyen 枚sszefoghat贸 legyen a t茅szta, 茅s sz茅pen form谩l贸djon.

    5

    Hajtsd be a t茅szta sz茅l茅t a k枚zep茅re, hogy egy haj贸 alakot form谩lj. 脫vatosan ny煤jtsd ki m茅g a sz茅leken, hogy a t枚ltel茅k ne sz枚kj枚n ki s眉t茅s k枚zben.

    脺gyelj arra, hogy a sz茅lek j贸l z谩r贸djanak, k眉l枚nben a t枚ltel茅k kifolyhat s眉l茅s k枚zben.

    6

    Hev铆ts fel egy serpeny艖t k枚zepes l谩ngon, 茅s s眉sd mindk茅t oldal谩t 5-6 percig, am铆g sz茅p aranybarna nem lesz.

    A serpeny艖nek nem szabad t煤l forr贸nak lennie, hogy a t茅szta sz茅pen 谩ts眉lj枚n an茅lk眉l, hogy meg茅gne.

    7

    T谩lald az elk茅sz眉lt khachapurit forr贸n, 茅s ha szeretn茅d, a tetej茅t m茅g egy toj谩ssal megkenheted s眉t茅s el艖tt.

    A toj谩sken茅s ragyog贸v谩 teszi a t茅szta fel眉let茅t, 茅s extra finom 铆zt ad neki.