A tejet öntsd egy nagy lábasba és kezdd el felforralni közepes lángon.
Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat.
Miután a tej elkezd forrni, add hozzá a tejport és keverd jól el, hogy ne maradjanak csomók.
Ha csomósodást tapasztalsz, egy szitán átszűrheted.
Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és csipet sót, majd folytasd a főzést alacsony lángon 5-10 percig.
Ha a cukor nem oldódik fel teljesen, keverj bele egy kis vizet, hogy feloldódjon.
A diót durvára vágva szórd a keverékbe és főzd további 5 percig.
A dió hozzáadása extra textúrát ad a tejitalnak, és egy finom ropogós réteget hoz létre.
Ha a kívánt állagot elérted, vedd le a tűzről és hagyd egy kicsit lehűlni.
Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kis tejet, hogy hígabb legyen.
Tálald a kharvast friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze szépen kiemeli az étel gazdag fűszeres aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.