Kharvas tejporral, friss dióval és korianderrel díszítve

Kharvas tejporral

A Kharvas egy tradicionális ital, amely különböző kultúrákban létezik, és minden ország a saját változatát hozta létre. A tejporral készült változat a tejitalok egyedülálló és gazdag alternatívája, amely édes és fűszeres aromákkal keveredik. Az ital elkészítésekor a tej és a tejpor kombinációja adja a kívánt állagot, míg a fahéj és a dió egyedi ízt adnak neki. Ez az ital különösen télen a hideg napokon esik jól, és minden kortyában egy ínycsiklandó fűszeres élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
100 g Tejpor
100 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
50 g Friss dió
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy nagy lábasba és kezdd el felforralni közepes lángon.

    Ne hagyd felügyelet nélkül, mert a tej könnyen kifuthat.

    2

    Miután a tej elkezd forrni, add hozzá a tejport és keverd jól el, hogy ne maradjanak csomók.

    Ha csomósodást tapasztalsz, egy szitán átszűrheted.

    3

    Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és csipet sót, majd folytasd a főzést alacsony lángon 5-10 percig.

    Ha a cukor nem oldódik fel teljesen, keverj bele egy kis vizet, hogy feloldódjon.

    4

    A diót durvára vágva szórd a keverékbe és főzd további 5 percig.

    A dió hozzáadása extra textúrát ad a tejitalnak, és egy finom ropogós réteget hoz létre.

    5

    Ha a kívánt állagot elérted, vedd le a tűzről és hagyd egy kicsit lehűlni.

    Ha túl sűrűnek találod, adhatsz hozzá egy kis tejet, hogy hígabb legyen.

    6

    Tálald a kharvast friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze szépen kiemeli az étel gazdag fűszeres aromáját.