Khasta kachori tálalva zöld chutney-val, ropogós, aranybarna színben

Khasta Kachori zöld chutney-val

A Khasta Kachori egy hagyományos indiai étel, amelynek története a vidéki Indiatól kezdve egészen a nagyvárosok éttermeibe nyúlik vissza. A kachori tölteléke lehetőséget ad a fűszerek és ízek gazdag keverékére. A zöld chutney-val tálalva a kachori még izgalmasabbá válik, mivel a friss koriander és menta íze csodálatosan illik a ropogós tésztához. Az étel egyszerű, de különleges, és tökéletes választás baráti összejövetelekre, utcai étkezésekhez, vagy akár piknikekhez is. A zöld chutney friss íze pedig a kachori gazdag fűszereit tökéletesen kiegészíti.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Búzaliszt
100 ml Megsózott víz
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 tk.
500 ml Olaj (a sütéshez)
150 g Töltelék (fűszerkeverék)
2 ek. Koriander levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a tészta előkészítésével. Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, a sót és a sütőport. Adj hozzá a felolvasztott vajat és egy kevés vizet, majd gyúrd össze a tésztát. A tészta legyen kemény, de még formázható.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl ragacsos, szórj hozzá egy kevés lisztet.

    2

    Miután a tészta összeállt, csomagold be fóliába, és hagyd pihenni 20-30 percig. A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen.

    A pihentetés kulcsfontosságú ahhoz, hogy a kachorik ne repedezzenek meg sütés közben.

    3

    Amíg a tészta pihen, készítsd el a tölteléket. A töltelékhez használd a fűszerkeveréket, a koriandert és egyéb ízesítőket. Ha szükséges, keverj egy kis vizet, hogy a fűszerek jobban összeálljanak.

    Ne hagyd, hogy a töltelék túl nedves legyen, mert ez megnehezítheti a kachori formázását.

    4

    Miután letelt a pihentetési idő, vedd ki a tésztát és oszd kisebb darabokra. Minden darab közepébe helyezz egy kanálnyi tölteléket, majd formázz belőle golyót, és óvatosan lapítsd ki.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelék.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és kezd el a kachorik sütését. Süsd őket közepes lángon, hogy ne égjenek meg kívül, miközben belül átsülnek.

    Ellenőrizd, hogy az olaj megfelelő hőmérsékletű-e, egy kis darab tésztát dobva bele – ha az azonnal sülni kezd, az olaj kész a sütéshez.

    6

    Amikor a kachorik szépen aranybarnára sültek, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Figyelj arra, hogy ne süsd túl a kachorikat, mert így elveszíthetik ropogósságukat.

    7

    Tálald a kachorikat frissen készült zöld chutney-val.

    A zöld chutney friss íze nagyszerűen kiegészíti a kachori gazdag, fűszeres töltelékét.