Khinkali marhahússal, ínycsiklandó grúz étel házi tésztával

Khinkali marhahússal

A khinkali a grúz konyha egyik legismertebb ételének számít. Hagyományosan húsos töltelékkel, különféle fűszerekkel készítik, és különleges textúrája miatt rendkívül népszerű az éttermekben. A khinkali elkészítése türelmet igényel, de az ízek harmóniája minden fáradságot megér. Tálalhatod joghurttal vagy salátával, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
1 ág Koriander
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 g Tészta (khinkalihoz)
2 ek. Olaj
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst egy serpenyőben olajon pirítsd meg. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a zöld paprikát. Pirítsd tovább 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A marhahúsnak teljesen meg kell pirulnia, hogy gazdag íze legyen.

    2

    A pirított húshoz add hozzá a sót, borsot, köményt és friss koriandert. Keverd össze jól, majd tedd félre hűlni.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, mert elveszíthetik az aromájukat.

    3

    A khinkali tésztáját elkészítheted az alábbi módon: egy tálban keverd össze a lisztet, egy csipet sót és vizet. Gyúrj belőle sima tésztát, majd pihentesd 15 percig.

    A tésztát érdemes kissé keményre gyúrni, hogy a khinkali jól megtartja a tölteléket.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsd vékonyra, majd egy pohár segítségével vágj köröket belőle.

    A tésztát mindig enyhén lisztezd meg, hogy ne ragadjon.

    5

    Minden tésztakör közepébe tegyél egy kis adagot a hússal töltött keverékből. A tészta szélét hajtsd össze és csavarj a tetején, hogy jól záródjon.

    A tészta zárásánál ügyelj arra, hogy szoros legyen, hogy főzés közben ne nyíljon ki.

    6

    A khinkalit forró vízben, enyhén sós vízben főzd 10-12 percig, amíg a tészta átpuhul és a hús teljesen átsül.

    A khinkalit akkor emeld ki a vízből, ha a tészta felemelkedett a víz felszínére.

    7

    Tálald a khinkalit melegen, és ha szeretnéd, szórj rá még friss koriandert vagy egy kis joghurtot.

    A khinkali tökéletes friss salátával vagy joghurttal.