Kimchi-majonézes onigiri, friss korianderrel tálalva

Kimchi-majonézes onigiri

Az onigiri egy hagyományos japán étel, amelyet rizsből formáznak, és gyakran különböző töltelékekkel készítenek. A kimchi-majonézes változat egy friss, mégis krémes élményt kínál, miközben a kimchi fűszeres és enyhén savanykás ízét remekül kiegészíti a majonéz lágy, krémes textúrája. Az onigirit gyakran fogyasztják piknikeken, és ideális egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez. A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága teszi igazán különlegessé ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Kimchi
2 ek. Majonéz
1 tk. Szezámmag
1 lap Nori (sushi lap)
0.5 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg a csomagolás utasításai szerint.

    Használj rövid szemű rizst, hogy a textúrája megfelelően ragadjon, így könnyen formázhatod az onigirikat.

    2

    A kimchit apróra vágd fel, majd keverd össze a majonézzel.

    Ha nem szereted túl csípősen, válassz enyhébb kimchit, vagy öblítsd le egy kicsit, hogy enyhítsd a csípős ízt.

    3

    A főtt rizst hagyd hűlni egy kicsit, majd egy tálban keverd össze a sóval.

    A rizst ne hagyd túl melegen, hogy a keverés során ne folyjon szét.

    4

    Kézzel formálj kis golyókat a rizsből, majd azokat lapítsd ki, és tegyél közepébe egy kanál kimchi-majonézes keveréket.

    A rizst nedves kézzel formáld, így könnyebben dolgozhatsz vele, és nem ragad a kezedhez.

    5

    Formázd meg az onigirit, majd tedd egy darab nori lapra, és hajtsd fel a sarkait, hogy összefogja.

    Ha szeretnéd, a nori lapot egy kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy még ropogósabb legyen.

    6

    A kész onigirikat szórd meg szezámmaggal, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a sós és fűszeres ízeket.