Kimchivel gazdagított gamjatang, koreai fűszeres leves

Kimchivel gazdagított gamjatang

A gamjatang egy klasszikus koreai étel, amely gazdag ízekkel és tápláló összetevőkkel rendelkezik. A leves alapja gyakran a marhahús, de a kimchi hozzáadásával egy friss, enyhén csípős és savanykás ízvilágot kapunk, ami különlegessé teszi. Az ételt gyakran fogyasztják hideg téli napokon, mivel melegít és frissít egyaránt. A koreai háztartásokban alapételnek számít, és az ízek harmóniája biztosítja, hogy minden falat egy igazi élvezet legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (csont nélküli, pörkölt hús)
4 db Krumpli
200 g Kimchi
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 tk. Tamarind paszta
4 db Curry levelek
1 csipet Bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy nagy fazékban kezdd el főzni vízben, hogy leoldódjon a húsról a zsiradék és az ízek.

    A hús főzésénél ügyelj arra, hogy az ízek minél jobban kioldódjanak, és ne sűrűsödjön be túl hamar.

    2

    A krumplit hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Add hozzá a forró leveshez a hús mellé, és főzd őket együtt 15-20 percig.

    A krumpli segít besűríteni a levest, és tökéletesen felveszi az ízeket. Ha túl puha, hamar szétfőhet, így figyelj a főzési időre.

    3

    Közben a kimchit aprítsd fel apróbb darabokra, majd add hozzá a leveshez. A kimchi fokozza a leves ízét, és enyhén csípős ízt ad.

    A kimchi frissessége és fűszeressége különleges ízt ad a gamjatangnak. Ne hagyd ki, mert alapvető hozzávaló!

    4

    A fokhagymát és a gyömbért finomra vágd, majd egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg a fűszereket, amíg illatosak nem lesznek.

    A fokhagyma és gyömbér pirítása kiemeli az aromájukat, és mélyebb ízt ad az ételnek.

    5

    A pirított fűszereket öntsd a leveshez, add hozzá a tamarind pasztát, a szójaszószt és a curry leveleket. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A tamarind paszta savanykás íze egy különleges ízdimenziót ad a levesnek. Ha nem szereted túl savanyúan, csökkentheted az adagot.

    6

    Főzd tovább a levest 10-15 percig, hogy minden íz jól összeérjen. A végén adj hozzá friss zöldhagymát és egy kevés szezámmagot.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli a leves ízét, a szezámmag pedig egy kis ropogósságot ad a textúrához.

    7

    A kész gamjatangot tálald melegen, és kínáld mellé egy tál friss rizst vagy egy kis friss salátát.

    A gamjatang tökéletesen illik egy tál rizshez, de akár egy friss, enyhén csípős salátával is tálalható.