A joghurtot egy tálba öntsd, és adj hozzá 300 ml vizet. Keverd össze, hogy egy hígabb, sima állagot kapj.
A víz mennyisége a kívánt állagtól függ. Ha szeretnéd, hogy még hígabb legyen, további vizet is adhatsz hozzá.
Az uborkát vágd apró kockákra, majd tedd a joghurthoz.
Ha szeretnéd, a héját is eltávolíthatod, de így is finom marad.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a joghurtos keverékhez.
A fokhagyma friss íze nagyon jól illik a joghurthoz, de ha lágyabb ízt szeretnél, csökkentsd a mennyiségét.
Az olívaolajat, friss kaprot, sót, borsot és citromlevet is add hozzá, és jól keverd össze.
A citromlé frissességet ad a taratornak, és kiegyensúlyozza a joghurt ízét.
Tálald hidegen, a legjobb ízt akkor kapja, ha egy-két órát pihen a hűtőben.
A tarator friss és hűsítő hatású, tökéletes nyári étel vagy előétel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.