Hígított tarator, joghurttal és uborkával tálalva

Tarator hígított változatban

A tarator egy hagyományos bolgár étel, amelyet főként nyáron fogyasztanak. A joghurt alapú leves, amelyet uborkával, fokhagymával, olívaolajjal és fűszerekkel ízesítenek, frissítő és könnyű étel. A hígított változat különösen népszerű a forró nyári napokon, mivel enyhébb, de mégis gazdag ízeket kínál. A tarator eredetileg a balkáni konyhából származik, de mára az egész világon elterjedt, és különböző variációkban készítik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Jogurt
300 ml Víz
1 db Cucumber (uborka)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss kapor
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot egy tálba öntsd, és adj hozzá 300 ml vizet. Keverd össze, hogy egy hígabb, sima állagot kapj.

    A víz mennyisége a kívánt állagtól függ. Ha szeretnéd, hogy még hígabb legyen, további vizet is adhatsz hozzá.

    2

    Az uborkát vágd apró kockákra, majd tedd a joghurthoz.

    Ha szeretnéd, a héját is eltávolíthatod, de így is finom marad.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a joghurtos keverékhez.

    A fokhagyma friss íze nagyon jól illik a joghurthoz, de ha lágyabb ízt szeretnél, csökkentsd a mennyiségét.

    4

    Az olívaolajat, friss kaprot, sót, borsot és citromlevet is add hozzá, és jól keverd össze.

    A citromlé frissességet ad a taratornak, és kiegyensúlyozza a joghurt ízét.

    5

    Tálald hidegen, a legjobb ízt akkor kapja, ha egy-két órát pihen a hűtőben.

    A tarator friss és hűsítő hatású, tökéletes nyári étel vagy előétel.