A tápiókakeményítőt és a búzakeményítőt keverd össze egy tálban, majd öntsd hozzá a forró vizet, miközben folyamatosan kevered. Ezután add hozzá a sertészsírt, és dolgozd össze rugalmas tésztává. Takard le, pihentesd 20 percig.
A forró vizet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos. Ha mégis túl lágy lenne, adj hozzá egy kevés keményítőt.
A garnélát aprítsd finomra, a bambuszrügyet szintén vágd apróra. Keverd össze a gyömbérrel, szójaszósszal, szezámolajjal, sóval és fehérborssal. A tölteléket tedd hűtőbe 15 percre, hogy összeérjenek az ízek és könnyebben formázható legyen.
A garnélát érdemes konyhai papírtörlővel szárazra itatni, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.
A tésztát oszd kisebb darabokra, formázz belőlük golyókat, majd nyújtsd őket vékony, áttetsző körlapokká. Tipp: használj keményítőport a tapadás elkerülésére, mivel ez a tészta különösen érzékeny.
A tésztát két sütőpapír között a legkönnyebb nyújtani, így biztosan nem fog letapadni. Ügyelj arra, hogy a szélek vékonyabbak legyenek, mint a közepe.
Minden tésztalap közepére tegyél egy teáskanál tölteléket. Hajtsd félbe, majd formázd klasszikus har gow stílusban – redőzd be a felső szélt ujjbeggyel, hogy dekoratív és jól záródó legyen.
A redőzéshez használj egy kis vizet, hogy a tészta jobban összetapadjon. Ha a tészta száraznak tűnik, nedvesítsd be egy ecsettel.
Helyezd a gombócokat sütőpapírral bélelt bambuszgőzölőbe. Fontos, hogy legyen köztük elegendő hely, mert gőzölés során kissé megnőnek.
A sütőpapír helyett használhatsz kínai kel levelet is, ez még autentikusabbá teszi az ételt.
Gőzöld őket forrásban lévő víz felett 6–8 percig. A tészta akkor jó, ha áttetsző, és a töltelék jól kivehető. Azonnal tálald szójaszósszal vagy csípős ecetes mártogatóval.
Fontos, hogy a víz forrjon a gőzölés alatt. Ne gőzöld túl a gombócokat, mert a tészta gumiszerűvé válhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.