Egy tálban keverd össze a tápiókakeményítőt és a búzakeményítőt. Öntsd rá fokozatosan a forró vizet, és gyors mozdulatokkal keverd el, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
A forró víz nagyon fontos a tészta állagának eléréséhez. Használj forrásban lévő vizet, és gyorsan dolgozd össze a tésztát. A nedves konyharuha segít megőrizni a tészta rugalmasságát, amíg nem használod fel.
A rákot vágd apró darabokra, keverd össze az apróra vágott bambuszrüggyel, szezámolajjal, szójaszósszal, sóval, cukorral és egy csipet fehér borssal. Ez adja a töltelék friss és enyhén fűszeres ízét.
A töltelékhez használhatsz előfőzött rákot is, de a friss rák íze sokkal intenzívebb. A bambuszrügyet alaposan csepegtesd le, hogy ne legyen túl nedves a töltelék.
A tésztából vágj kis darabokat, formázz belőlük golyókat, majd nyújtsd őket vékony, kör alakú lapokká. A tészta könnyen szakad, ezért gyengéd mozdulatokkal dolgozz.
A tészta nagyon érzékeny, ezért csak közvetlenül felhasználás előtt nyújtsd ki. A kinyújtott lapokat takard le nedves ruhával, hogy ne száradjanak ki.
Helyezz egy kis kanál tölteléket a korong közepére, hajtsd félbe, és csípd össze a széleket. A klasszikus har gow hajtogatáshoz csípd be a tészta egyik oldalát redősen, míg a másik sima marad. Ez segít a szoros záródásban.
A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki gőzölés közben. A redők kialakítása gyakorlatot igényel, de megéri a fáradságot, mert szebbé teszi a gombócokat.
Tedd a gombócokat sütőpapírra vagy bambusz gőzölőbe helyezett levél nélküli lapra. Forró gőz fölött, fedő alatt gőzöld 6-7 percig, míg a tészta áttetszővé válik és a töltelék átsül.
A gőzölés során ügyelj arra, hogy a víz ne érje a gombócokat. A gőzölési idő függ a gombócok méretétől, de ne gőzöld túl, mert a tészta széteshet.
A gőzölés után hagyd a gombócokat 1-2 percig pihenni a fedő alatt, majd óvatosan tálald. Frissen fogyasztva a legfinomabb, mivel a tészta melegen lesz igazán puha és ruganyos.
A gombócokat szójaszósszal vagy chilis szósszal kínálhatod. A tálalásnál légy óvatos, mert a tészta nagyon érzékeny.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.