Kinako dango, pörkölt szójaliszttel és cukorral borítva

Kinako dango

A kinako dango egy tradicionális japán édesség, amelyet rizslisztből készült golyókból alkotnak. A dango különféle változatai megtalálhatóak a japán kultúrában, és a kinako dango a pörkölt szójaliszt és a cukor kombinációjával ad egyedi ízt. Ez az édesség kiváló választás azoknak, akik szeretnék megízlelni a japán konyha édességeit.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt (mochi rizsliszt)
50 g Cukor
120 ml Meleg víz
50 g Kinako (pörkölt szójaliszt)
1 ek. Fekete szezámmag
1 l Friss víz a főzéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a meleg vizet, és keverjük sima tésztává.

    Ha túl ragacsos a tészta, adjunk hozzá még egy kis rizslisztet.

    2

    A tésztát osszuk fel kis golyókká, kb. 2 cm átmérőjűeket formáljunk belőlük.

    Használjunk enyhén vizes kezet, hogy a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.

    3

    Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a tésztagolyókat, és főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére, kb. 5 percig.

    Ne hagyjuk túl sokáig főzni őket, hogy ne legyenek túl puhák.

    4

    Amikor a golyók feljöttek a víz tetejére, szűrjük le őket, és helyezzük egy hideg vízzel teli tálba, hogy megálljon a főzés.

    A hideg víz segít megőrizni a dango formáját.

    5

    A kinako-t (pörkölt szójalisztet) egy kis tálba helyezzük, majd adjuk hozzá a cukrot és a fekete szezámmagot.

    A kinako adja meg a dango különleges, pörkölt ízét, amit a cukorral kombinálva még finomabbá tehetünk.

    6

    A főtt dango golyókat forgassuk meg a kinako és cukor keverékében, és tálaljuk frissítőként.

    A kinako ízét kicsit fokozhatjuk egy kis mézzel is, ha édesebbre szeretnénk.