A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverjük össze, majd fokozatosan adjuk hozzá a meleg vizet, és keverjük sima tésztává.
Ha túl ragacsos a tészta, adjunk hozzá még egy kis rizslisztet.
A tésztát osszuk fel kis golyókká, kb. 2 cm átmérőjűeket formáljunk belőlük.
Használjunk enyhén vizes kezet, hogy a tészta ne ragadjon a kezünkhöz.
Egy nagy lábasban forraljunk vizet, majd adjuk hozzá a tésztagolyókat, és főzzük őket, amíg feljönnek a víz tetejére, kb. 5 percig.
Ne hagyjuk túl sokáig főzni őket, hogy ne legyenek túl puhák.
Amikor a golyók feljöttek a víz tetejére, szűrjük le őket, és helyezzük egy hideg vízzel teli tálba, hogy megálljon a főzés.
A hideg víz segít megőrizni a dango formáját.
A kinako-t (pörkölt szójalisztet) egy kis tálba helyezzük, majd adjuk hozzá a cukrot és a fekete szezámmagot.
A kinako adja meg a dango különleges, pörkölt ízét, amit a cukorral kombinálva még finomabbá tehetünk.
A főtt dango golyókat forgassuk meg a kinako és cukor keverékében, és tálaljuk frissítőként.
A kinako ízét kicsit fokozhatjuk egy kis mézzel is, ha édesebbre szeretnénk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.