Kinpira burgonyával, díszítve szezámmaggal

Kinpira burgonyával

A Kinpira burgonya egy tradicionális japán étel, amely különleges fűszerességével és gazdag ízvilágával hódít. A burgonya itt szójaszósszal, miso pasztával és szezámmaggal készül, ami különleges textúrát ad neki. Ezt az ételt gyakran fogyasztják köretként, de önálló ételként is remek választás lehet egy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
2 ek. Sójabab paszta (miso)
2 ek. Szezámmagolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
1 tk. Friss gyömbér
2 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy julienne-ra.

    Minél vékonyabbra vágod a burgonyát, annál gyorsabban fog megpuhulni.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a póréhagymát pedig apróra vágd fel.

    A reszelt fokhagyma és gyömbér frissebb ízt ad az ételnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért és póréhagymát.

    A póréhagyma puha, édes ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a burgonyát, és pirítsd közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A burgonya ne legyen túl zsúfolt a serpenyőben, hogy egyenletesen piruljon.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a miso pasztát, cukrot és vizet, és alaposan keverd össze.

    A miso paszta gazdag ízt ad, míg a szójaszósz sósságot és mélységet ad az ételnek.

    6

    Főzd alacsony lángon, amíg a burgonya megpuhul és a szósz besűrűsödik, kb. 15-20 perc.

    Ne hagyd teljesen elfőni a folyadékot, hogy az étel szaftos maradjon.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és jól keverd el.

    A szezámmag ropogóssá teszi a kinpira burgonyát, és gazdag ízt ad.

    8

    Tálald melegen, akár rizzsel, vagy önálló ételként.

    Tálalhatod friss korianderrel díszítve, hogy frissebb ízt kapjon.