A burgonyát hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy julienne-ra.
Minél vékonyabbra vágod a burgonyát, annál gyorsabban fog megpuhulni.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, a póréhagymát pedig apróra vágd fel.
A reszelt fokhagyma és gyömbér frissebb ízt ad az ételnek.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért és póréhagymát.
A póréhagyma puha, édes ízt ad az ételnek.
Add hozzá a burgonyát, és pirítsd közepes lángon, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A burgonya ne legyen túl zsúfolt a serpenyőben, hogy egyenletesen piruljon.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a miso pasztát, cukrot és vizet, és alaposan keverd össze.
A miso paszta gazdag ízt ad, míg a szójaszósz sósságot és mélységet ad az ételnek.
Főzd alacsony lángon, amíg a burgonya megpuhul és a szósz besűrűsödik, kb. 15-20 perc.
Ne hagyd teljesen elfőni a folyadékot, hogy az étel szaftos maradjon.
Szórd meg szezámmaggal és jól keverd el.
A szezámmag ropogóssá teszi a kinpira burgonyát, és gazdag ízt ad.
Tálald melegen, akár rizzsel, vagy önálló ételként.
Tálalhatod friss korianderrel díszítve, hogy frissebb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.