Forralj vizet egy nagy edényben, és főzd meg az udon tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha a tészta kész, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.
Az udon tésztát ne főzd túl, mert elveszítik a kívánt állagukat és túl puha lesz.
Egy másik serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel a szezámmagolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd őket 1-2 percig.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat. A gyömbért frissen reszelve használd, hogy friss ízt adjon.
Add hozzá a dashi alaplevet, a szójaszószt és a mirint. Forrald fel, majd hagyd rotyogni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd, az alaplevet ízesítheted extra szójaszósszal vagy egy kis szezámmagolajjal a mélyebb ízért.
Tedd bele a tofu kockákat, és hagyd, hogy a levesben melegedjenek 2-3 percig.
A tofu könnyen magába szívja az ízeket, így adj neki elég időt, hogy átjárja a leves ízvilága.
Tálald a kész udon tésztát egy mély tálban, öntsd rá a kész levest tofuval, és szórd meg felaprított zöldhagymával. Ízesítsd lime lével a végén.
A lime frissítő íze fokozza a leves savanykás aromáját, és remekül kiegészíti az alaplé gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.