Kishimen udon, japán lapos udon tészta tofuval és szójaszósszal, friss zöldhagymával tálalva

Kishimen udon - lapos udon

A Kishimen udon, vagy más néven lapos udon tészta, egy hagyományos japán étel, amelyet különböző ízesített alaplevekkel, zöldségekkel és tofukkal készítenek. Eredetileg a japán Chūbu régióból származik, és különösen népszerű a téli hónapokban, mivel melegítő és tápláló étel. A lapos udon textúrája különleges, mivel nem a hagyományos kerek udon tésztát használják, hanem laposabb formájú, ami sűrűbb levesekben is könnyen elnyeli az ízeket. A tofu hozzáadása extra fehérjét és lágy textúrát ad a tálhoz, miközben a friss gyömbér és lime egy frissítő, ízes kiegészítést biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
500 ml Dashi alaplé
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 g Tófu
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Friss gyömbér
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet egy nagy edényben, és főzd meg az udon tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha a tészta kész, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    Az udon tésztát ne főzd túl, mert elveszítik a kívánt állagukat és túl puha lesz.

    2

    Egy másik serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel a szezámmagolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd őket 1-2 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserűvé válhat. A gyömbért frissen reszelve használd, hogy friss ízt adjon.

    3

    Add hozzá a dashi alaplevet, a szójaszószt és a mirint. Forrald fel, majd hagyd rotyogni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd, az alaplevet ízesítheted extra szójaszósszal vagy egy kis szezámmagolajjal a mélyebb ízért.

    4

    Tedd bele a tofu kockákat, és hagyd, hogy a levesben melegedjenek 2-3 percig.

    A tofu könnyen magába szívja az ízeket, így adj neki elég időt, hogy átjárja a leves ízvilága.

    5

    Tálald a kész udon tésztát egy mély tálban, öntsd rá a kész levest tofuval, és szórd meg felaprított zöldhagymával. Ízesítsd lime lével a végén.

    A lime frissítő íze fokozza a leves savanykás aromáját, és remekül kiegészíti az alaplé gazdagságát.