A kiwiket hámozd meg, és vágd vékony szeletekre, hogy az íze jól átjárja az italt.
A túlérett kiwiket is felhasználhatod, így nem kell kidobnod őket.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Használhatsz száraz vagy édes cidert is, attól függően, hogy milyen ízvilágot szeretnél.
Add hozzá a kivi szeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.
A fahéjrudat és a szegfűszeget később könnyen eltávolíthatod, ha nem szeretnéd, hogy túl intenzív legyen az ízük.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
A lassú melegítés segít, hogy a kivi íze jobban átjárja a cidert.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a kivi szeleteket.
A leszűrt kivi szeleteket ne dobd ki, hanem felhasználhatod például desszertek díszítésére.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy friss kivi szelettel és egy fahéjrúddal.
A fahéjrúd nem csak díszítés, hanem az ital ízét is fokozza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.