Klasszikus Bánh Mì tálalva, gazdag ízvilágú friss zöldségekkel és marhahússal.

Klasszikus Bánh Mì

A bánh mì, a vietnámi konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étke, az 1950-es években kezdett elterjedni Vietnámban, miután a francia gyarmati idők során a francia bagett is helyet kapott a vietnámi gasztronómiában. Azóta a bánh mì a vietnámi gyorsétkezés megkerülhetetlen része lett, és világszerte ismertté vált. Az igazi bánh mì titka a tökéletes ropogós bagett és az ínycsiklandó töltelék kombinációja. Ez az étel egy remek példája annak, hogy a friss zöldségek, a fűszeres hús és a pikáns szósz hogyan adhatnak egy szendvicsnek igazán különleges ízt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Marhahús (szeletelt)
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Hoiszin szósz
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, majd süsd meg a hús szeleteket 4-5 percig, míg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A hús legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen sülhessen. Ne süsd túl, hogy ne száradjon ki.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra, majd az uborkát is hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd fel apróra.

    A friss zöldségektől lesz igazán roppanós a szendvics, így ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok.

    3

    Készíts egy szószt a majonézből, szójaszószból és hoisin szószból. Keverd jól össze, hogy egy sima, ízes szószt kapj.

    A hoisin szósz mélyebb ízt ad a szendvicsnek, és egy kis édeskés ízt kölcsönöz neki.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, majd kend meg őket a majonézes szósszal. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított kenyér még finomabb textúrát ad a bánh mì-nek.

    5

    Tedd a bagettbe a sült marhahúst, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    Ne túl sok zöldséget tegyél a szendvicsbe, mert a hús és a szósz is gazdag ízvilágot ad.

    6

    Szórd meg a friss korianderrel, és ha szereted a csípőset, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander frissességet és illatos ízt ad a bánh mì-nek, míg a chili pikáns élményt biztosít.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a klasszikus bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì legjobb frissen fogyasztva, de akár előre is elkészítheted, ha a szendvics elemeit külön tárolod és tálalás előtt összeállítod.