Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit. Kend meg vékonyan olívaolajjal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a ropogós tészta eléréséhez. Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Nyújtsd ki a pizza tésztát, hogy illeszkedjen a tepsi méretéhez, ügyelve arra, hogy a szélei kissé vastagabbak maradjanak.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál. A vastagabb szélek megakadályozzák, hogy a feltétek lecsöpögjenek.
Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, egyenletesen eloszlatva. Szórd meg szárított oregánóval az íz fokozása érdekében.
Ne tegyél túl sok szószt, mert a tészta elázhat. Használj jó minőségű paradicsomszószt a legjobb íz érdekében.
Rendezd el a mozzarella sajtot a paradicsomszósz tetején, majd oszlasd el rajta a sonkaszeleteket.
A mozzarella sajtot érdemes lereszelni, így egyenletesebben olvad meg. A sonkát teheted a sajt alá is, hogy ne száradjon ki a sütés során.
Helyezd az ananász darabokat egyenletesen a pizza tetejére. Ha szeretnéd, az ananász darabokat kissé megpiríthatod előre a sütőben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.
A konzerv ananászt lecsepegtetheted, hogy ne áztassa el a pizzát. A pirítás valóban kiemeli az ananász édes ízét.
Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért figyelj a pizzára. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.
A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Egy éles pizzavágóval könnyebben tudod szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.