Klasszikus Hawaii pizza ananásszal és sonkával

Klasszikus Hawaii pizza

A Hawaii pizza az egyik legismertebb és legmegosztóbb pizzafajta. Az 1960-as években egy kanadai étteremben született meg, ahol az ananászt és sonkát kombinálták egy klasszikus pizzán. Az édes és sós ízek tökéletes harmóniája azóta is világszerte kedvelt választás. Ez a recept otthoni változatban is könnyen elkészíthető, és garantáltan elhozza a trópusok hangulatát minden asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
300 g Mozzarella sajt
150 g Ananász darabok
200 g Sonka szeletek
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit. Kend meg vékonyan olívaolajjal.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a ropogós tészta eléréséhez. Az olívaolaj megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, hogy illeszkedjen a tepsi méretéhez, ügyelve arra, hogy a szélei kissé vastagabbak maradjanak.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál. A vastagabb szélek megakadályozzák, hogy a feltétek lecsöpögjenek.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, egyenletesen eloszlatva. Szórd meg szárított oregánóval az íz fokozása érdekében.

    Ne tegyél túl sok szószt, mert a tészta elázhat. Használj jó minőségű paradicsomszószt a legjobb íz érdekében.

    4

    Rendezd el a mozzarella sajtot a paradicsomszósz tetején, majd oszlasd el rajta a sonkaszeleteket.

    A mozzarella sajtot érdemes lereszelni, így egyenletesebben olvad meg. A sonkát teheted a sajt alá is, hogy ne száradjon ki a sütés során.

    5

    Helyezd az ananász darabokat egyenletesen a pizza tetejére. Ha szeretnéd, az ananász darabokat kissé megpiríthatod előre a sütőben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    A konzerv ananászt lecsepegtetheted, hogy ne áztassa el a pizzát. A pirítás valóban kiemeli az ananász édes ízét.

    6

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért figyelj a pizzára. Ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Egy éles pizzavágóval könnyebben tudod szeletelni.