A rizst és a tökmagot egy tálba áztatom a meleg vízben 3-4 órán át.
Az áztatás segít abban, hogy a rizs és a tökmag könnyebben emészthető legyen.
Az élesztőt a meleg vízben feloldom, majd a rizshez és tökmaghoz keverem.
Használj langyos vizet az élesztő feloldásához, ne túl forrót, hogy az élesztő ne pusztuljon el.
A keveréket egy tiszta konyharuhával letakarom, és 6-8 órán át meleg helyen hagyom kelni.
A hosszú kelesztés segít abban, hogy az idli tészta jó állagú és könnyű legyen.
Miután megkelt, a tésztát jól összekeverem, és sót adok hozzá.
A sót csak a kelés után add hozzá, hogy az ne akadályozza a kelesztést.
Az idli formákat enyhén olajozom, majd a tésztát beleöntöm és párolom 15-20 percig, amíg meg nem keményednek.
Használj fedőt a pároláshoz, hogy a gőz segítse az idli tészta megfelelő megkötését.
Miután az idlik elkészültek, óvatosan kiveszem őket a formákból.
Hagyj egy kis időt az idlik hűlni, hogy könnyebben eltávolíthatóak legyenek a formákból.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.